Lazara Marinković

Grad iz budućnosti

Pogledaj galerijuGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnostiGrad iz budućnosti

lazara marinković

Ova nezavršena serija fotografija istražuje način na koji “Beograd na vodi” menja izgled srpske prestonice i prati transformaciju Beograda u “grad iz budućnosti”, kako je najavljen prilikom otkrivanja makete 27.6.2014. Priču o njemu kroz izjave u medijima stvaraju njegovi utemeljivači:

"Grad iz budućnosti i njegov toranj treba da budu novi simboli i Beograda i Srbije, po svojoj modernosti, visini, snazi, energiji, dinamizmu koji pružaju. Promenada kraj reke Save oko Grada iz budućnosti biće lepša od promenade u Tel Avivu, od one u Oslu i svi ćemo da se ponosimo. Ljudi vide promene i to je važno jer Grad iz budućnosti je u stvari projekat promene".

Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services