Na prvom spratu Cvetajeva i Kami, a na drugom Pol Oster

Što je čoveku harizma, to su domu knjige.

Ja to tako vidim, slažem se da svako ima svoje pravo na doživljavanje knjiga.
Ali, tako shvaćene već godinu dana džedže u kutijama u ormanu mog brata jer ja, eto, smišljam policu u kojoj će se moje one naći (ili bar probrani deo, za početak) …

Smišljam i smišljam. Te su to neki prosveteljeni stubovi, te neke stepeničaste vragolije, te mi "pukne film" pa gledam uobičajene po Kikinim katalozima…i to traje.
Do jednog trenutka. Nekog tamo u kom sam se našla sa Designed-ovom sketch sveščicom u ruci i počela da crtkam razne oblike, a čak i da merim sa mini metrom koji imam uvek u torbi (tek da mislim kako sam na sve spremna), i mic po mic, potez po potez….

Moje knjige su našle dom.

Bukvalno.

Naravno, Igor koji je ostvario ovu stolarsku čaroliju je takođe bio zanesen idejom. Zamalo da postavi prozorčić i kvaku na “vrata”, ali nije našao materijal…

Sunčanih Kostića
Avenija Vračar broj 126
Ime ulice i dizajn znaka sam poverila jednom od boljih dizajnera sveta  potpisuje je Slobodan Jovanović Coba.… U ovoj zgradi se stanarina ne naplaćuje, već plaća, a novi stanari stižu po preporuci. Penthouse nema najskuplje stanove, a čistačica dolazi jednom nedeljno….

Ako neko traži gajbu, da znate

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

beindesign's picture
beindesign
09:22 20/04/12

Blog posvećen policama za knjige

Mala preporuka i moguća promocija. Alex Johnson je napravio blog posvećen evoluciji polica za knjige, zove se Bookshelf. Od skupljenog materijala napisao je i knjigu. 

http://thamesandhudsonusa.com/books/bookshelf/

Pozzzz

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services