Male kućne čarolije

Skoro sam pretraživajući internet naleteo na jako interesantan sajt kompanije Konstantin Slawinski koja proizvodi gomilu prelepo i funkcionalno dizajniranih proizvoda za kuću i domaćinstvo. Firma, originalno metalurške orijentacije, koja nudi neuobičajeno zanimljivu paletu proizvoda mi je probula radoznalost i nakon malo boljeg pogleda primetio sam da su ustvari raspisali konkurs i okupili tim design studia koji su za njih dizajnirali sve te proizvode koji su pokupili i poprilično nagrada širom Evrope. Ovaj blog je njima posvećen.

 

DING3000

DING3000 je dizajn studio koji su formirali dizajneri  Carsten Schelling, Sven Rudolph i Ralf Webermann. Nakon zajedničkih studija u Hanoveru ovaj trojac je počeo da radi zajedno od 2005. godine na dizajnu nameštaja, rasvete i kućnih upotrebnih predmeta. Ubrzo su postali poznati kao studio koji je dizajnirao proizvode za gigante kao što je na primer IKEA. Njihova rešenja su dobila preko 30 nagrada uključujući i  iF Product Design Award, Good Design Award, RedDot Design Award i Design Plus Award. Ovo su njihovi proizvodi...

Nakon ovog sjajnog pribora za jelo, DING3000 vam predstavlja i tri zanimljiva modularna, multifunkionalna podmetača za šerpe...

 

Pa zatim i jednu sjajnu mutilicu u puno raznobojnih dezena...

 

A imaju i genijalno rešenje kante za otpatke...

 

A valjalo bi u ova teška vremena ponešto i uštedeti. Takmičarska tandem kasica koja motiviše da pobedite onog sa kim ili protiv koga štedite...

 

Moja kućica, moja slobodica. Depo za knjige i zanimljiv bookmarker. Kao dodatnu funkciju skromno bih dodao i jastuk umesto časopisa i napravio omiljeno mesto za dremanje vaše kuce ili mace...

 

I za kraj da pokažemo kako je princip slaganja pribora za jelo poslužio i kao postolje ploče klub stola.

 

ADAM+HARBORTH

Nakon osnivanja njihove zajedničke kancelarije u 1998 u Berlinu, oni rade u oblasti proizvoda, grafike i izložbenog dizajna za takve klijente kao što su Swatch,  Very Lustre – Diamond Cutting ,  Berliner Sinfonie Orchester , Emform,  Konstantin Slawinski,   Cedon Kollektion, Siemens, Theater Freiburg, Deutsches Klingenmuseum, Autostadt Wolfsburg, Bisetti Italia, Trendform AG, Loony, e+m Holzprodukte, Thomas Porzellan u.a.
Njihove oči su sačuvane pred lepotom svakodnevnog života. Oni i dalje vole da idu nepoznatim stazama do odredišta. Bilo da razvijaju koncept izložbe, dizajn vaze, ili da dizajniraju kolekciju nakita, oni uvek pronađu inteligentna rešenja za svoju iznenađuje jednostavnost.

 

STUDIO DREIMANN

Studio Dreimann dizajnira proizvode široke potrošnje, industrijske proizvode i nameštaj.
Jonas Ette, Simon Kux, Tim Prigge su se upoznali na studijama na University of Applied Sciences u Hanoveru. Za to vreme su stažirali za kompanije Artefakt (Darmstadt)  Move Integrated Design (Copenhagen) i Ding3000 (Hannover). Na jesen 2010. godine osnivaju sopstveni studio.


Njihov dizajn ne odiše uobičajenim stilovima i trendovima, oni često spajaju poznate forme sa novim funkcijama i funkcije sa novim formama. Takav pristup uglavnom daje nove, uzbudljive proizvode velike emotivne i estetske vrednosti.

 

Jette Scheib

Jette Scheib je sa Neels Kattentidt osnovala dizajn studio 2005. godine. Svojom kombinacijom dizajnerske preciznosti i artistične lakoće ovaj dvojac i danas stvara proizvode kako estetske tako i velike upotrebne vrednosti.

 

 

Post originalno priređen za beljanemanja.blogspot.com

 

 

 

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services