I mi mutanta imamo...

Pre par nedelja, Coba pisao o nekoj hibridno kombinovanoj voćki (ups, zaboravio sam o kojoj) koju je, ako se dobro sećam, Thimoty pronašao na Aljasci.

Juče sam bio u valjevskom kraju kod klijenta i kako smo obilazili neka imanja i domaćine, sednemo kod jednog od njih - zapanjim se - kuća, okućnica i ukupan utisak kao da sam u Austriji. Čovek, pored ostalog, ima i nekoliko parcela sa različitim organic kulturama i sasvim ozbiljno se posvetio poljoprivredi a namera mu je i da se razvija i u pravcu seoskog turizma.

Sedimo tako na tremu, jedemo, pijemo, pričamo, reč po reč, kad kaže čovek kako je njegov komšija prošle godine dobio neko novo seme paradajza od nekog čoveka sa nekog poljoprivrednog fakulteta... zasadio jedno malo parče zemlje i sredinom ovog leta iznikao mu paradajz... hmh, da li samo paradajz?

Ispostavilo se da se radio o hibridu paradajza i paprike. Ja znatiželjan, ljubopitljiv, radoznao... te moj domaćin donese na sto nekoliko komada.

Gledam, pipam, rasečem, probam... Formom paprika, bojom i teksturom paradajz, unutra potpuno šupalj sa zidovima kao što ih ima paprika, maleno srce sa semenkama kao kod paradajza. A ukus... nije ni paradajz ni paprika... ustvari... ništa... nema nikakvog ukusa.

Moguće i da sam prestrog, no ipak ne kapiram kakva je svrha ovog eksperimenta? Osim ako je u pitanju neki slučaj, neka šala...

Kako god, eto i našeg, sasvim domaćeg mutanta.

PS. Imao sam i sličicu presečenog ploda ali sam, očigledno, ispritiskao pogrešne dugmiće na fotoaparatu jer je fotka ispala sasvim neupotrebljiva. Sori. Možda ponovo nekom drugom prilikom.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services