Nešto čega kod nas nema

Ceo život, putujući po svetu, volim da, između ostalog, hodam po samoposlugama i zagledam, prevrćem, mirišem, probam, ... lokalne ili one proizvode kojih nema kod nas... Dizajn pakovanja je ono što me tera da po radnjama provodim sate i sate a super je kad nisam smešten u hotelu pa onda punu kesu svega i svačega donesem kući i u kuhinji na miru gledam i isprobavam.

Nikada nisam imao prilike da mišljenje o dizajnu sve te ambalaže podelim još sa nekim osim sa porodicom... da pravim sopstveni blog bilo mi je... uh... Tako da sva sreća te je Coba pokrenuo ovaj designed.rs pa ovaj put za razmenu utisaka sa rafova imam veću publiku.

So, evo me u Omanu, na Arapskom poluostrvu gde provodim deo svog odmora... a evo i rezultata jučerašnjeg boravka u AlFair-u (vrlo prijatan domaći lanac supermarketa)... domaćih proizvoda ima veoma malo i sveli bi se na nekoliko voda i bezalkoholnih pića, malo čajeva i nešto tekstila... sve ostalo su najpoznatiji ili nama nepoznati brednovi iz celog (ali bukvalno) sveta.

Dao bih i kratku napomenu - izvinjavam se na ne baš velikom kvalitetu fotografija... slike su pravljene prilično na brzinu i u debeloj hladovini, bez rasvete, bez Photoshopa... ali svejedno mislim da se prilično dobro vidi ono što treba da se vidi.

Gledajte. Uživajte. Razmišljajte. Komentarišite.

Pozdrav.

Ovu providnu konzervu morao sam da kupim pa taman... A i sadržina je skroz dobra - blago gazirana voda sa ukusom breskve, jagode ili lime-a

Jedan od ređih domaćih proizvoda - nekakav zuckerwasser, isto kao 7up samo još slađe

Sasvim ljupka gazirana limunada, pa još organska... mada joj je ukus kao i bilo kom gaziranom piću

Voda, domaća, dečija sa baš dobrim ilustracijama različitih scena životinja na plaži... ova desno je za odrasle

Izbor čajeva je, očekivano, potpuno neverovatan... u pitanju je, obično, cela jedna ulica u samoposluzi... i... teško sam se odlučio da baš ovaj dobije prednost

"Bombone svih ukusa"... ustvari radi se o izvrsnim grickalicama veoma dopadljivog izgleda

7. Opasno ljut afrički sos koji se pravi od ljutih papričica i nekih nama sasvim nepoznatih trava... iza njega, Pringles Rice Infusions sa BBQ azijskim ukusom

Potpuno fenomenalan engleski musli, postoji nekoliko ukusa (jedan je organski)... sve smo probali i dobri su dobri, dobri

Organic brašno... postoji još nekoliko sasvim neorganic vrsta ali jednako dobre grafike

Pre nekoliko meseci vidim studiju ove ambalaže u jednoj knjizi... kad evo je uživo u samoposluzi... uopšte sva ambalaža od Waitrose-a je baš-baš!

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

jms_uk's picture
jms_uk
13:13 13/08/09

Mountain Dew

Samo da dodam da ta secerna vodica je u stvari iz US i postoji vec duzi niz godina. Mislim da ih proizvodi Pepsi. Ovo je ocigledno lokalna varijanta.

Interesantna prica, meni su uvek zanimljiviji bas takvi proizvodi koji postoje drugde, ali za to trziste budu predstavljeni u lokalnoj varijanti.

Slobodan Jovanović's picture
Slobodan Jovanović
21:23 13/08/09

Providna "limenka"

 Onaj prvi proizvod je spektakl! Kako su uspeli da sklope metalni obruč sa plastikom a da se ne izvitopri i ispadne?

Voleo bih da ga vidim uživo... Sama grafika nije sexy kao Waitrose ali pričajući danas sa jednim kolegom sam došao do zaključka da MORA postojati doza naive i amaterizma u pakovanju pogotovo ako se cilja na mass market! 

Dobar post - Hvala i dobrodošao na designed!!

Timothy Collins's picture
Timothy Collins
03:45 06/01/10

Waitrose

 Waitrose has the most beautiful packages in the food business. Lewis Moberly I think had the contract for the mustard.

Slobodan Jovanović's picture
Slobodan Jovanović
14:11 06/01/10

Kako bi se takav proizvod...

... ponasao u nekoj regularnoj prodaji, van Waitrose lanca? Da li su ljudi spremni da prihvate takvu vrstu komunikacije na pakovanju? Pogotovo ako se nalaze van svog "prirodnog" aambijenta prodaje u kome su svi proizvodi slicnog karaktera. Moram priznati da sam video u Dubaiju Waitrose proizvode u nekom lokalnom lancu marketa sa nekim drugim brendovima na polici. Lepo su izgledali, ali opet ja imam profi deformaciju za razliku od standardnog konzumenta.

Ima li negde na netu istrazivanje o tome?

marijuca's picture
marijuca
02:19 12/01/10

Waitrose WILD BAY LEAVES je

Waitrose WILD BAY LEAVES je moj izbor, al to je mozda deformitet stecen na petogodisnjem vojnom roku na AF...ma ne, MOJ IZBOR! Ali bih grafiku sa organskog brasna printala na majici i to bi mi bila najdraza do sad :) (samo da se ne cita rasisticki )

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services