Nešto čega kod nas nema, zimsko izdanje, deo II

Deo drugi – Austrija.

Od Tarvisia do Klagenfurta u Austriji ima svega 60-ak kilometara ali smo putovali pun sat jer je sneg žestoko vejao od ranog jutra i sve do kasnog poslepodneva. Uzgred, kasno uveče na povratku, kada već nije padao, autoput nije bio samo potpuno očišćen već i sasvim suv.

Klagenfurt baš volim i nikada nisam prošao blizu njega a da nisam svratio. Centar grada je pešačka zona u kojoj su se, pored prodavnica, smestile odlične kafeterije i poslastičarnice  gde se jedu fenomenalne torte i pije kafa jednako lepa ali drugačija od one u Italiji.

U samom centru, na obodu pešačke zone, je i veliki šoping centar, City Arkaden, u kojem je smeštena velika Bippa – čini mi se da su Bippa i Interspar (u kome ću biti neki dan kasnije u Villachu) u nekoj vezi… ne znam.

Kako god, krećem istim redom, samo u austrijskom izvođenju. Prvo „mesnati” proizvodi – salama zalogajčići i, rekao bih, dečija pašteta.

Salama štapići za koju bi, sudeći po ilustraciji, deca trebalo da budu ciljna publika mi se dopala zbog svog sasvim jednostavnog pristupa koji odlično radi u samim policama izdvajajući ovaj proizvod od konkurentskih… na stranu što dominira bela, moja omiljena boja. Nažalost, apsolutno razočarenje je usledilo kada smo je otvorili (ona je jedan od retkih proizvoda koji sam stigao da probam). Blago rečeno, potpuno je nikakva… i klinac i ja smo se saglasili.

Evo i džemova, čuveni Julius Meinl i meni nepoznat tirolski D'Arbo… i jedan i drugi izuzetnog kvaliteta – 70% voća.

Teško mi je da pronađem kafu koja bi reprezentovala Austriju. U rafovima su uglavnom dominirali italijanski brendovi, izuzmem li Jacobs koji se nije razlikovao od onog koga je moguće videti kod nas. I onda se pojavio jedan private label, Intersparova instant kafa sva u znaku sveopšteg-bio trenda. Uzgred, noseća grafika je ilustracija, nije fotografija.

So, kakav je zaključak… ne znam… generalno sam skloniji germanskim dizajnerskim rešenjima ali pokušavam da budem objektivan…

Ipak, poredeći iste proizvode, dao bih nešto više ocene ovim iz Austrije.

Gledajte. Uživajte. Razmišljajte. Komentarišite.

Pozdrav.

Sutra, deo treći – odgovornost.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services