Nešto čega kod nas nema, zimsko izdanje, deo IV

Deo četvrti – …možda jednom i kod nas.

Poslednji deo ovog malog putopisa posećenog ambalažama različitih prehrambenih proizvoda u Itlaiji i Austriji posvećen je proizvodima koji su, uglavnom, internacionalni brendovi.

Skoro svi su prisutni kroz neki svoj oblik i kod nas a meni su bili interesantni ovi kojih kod nas nema i koji su, jasno je, namenjeni jednom drugačijem, razvijenijem, izbirljivijem, većem tržištu.

TicTac bombonice su ove godine dobile novu kutijicu – limenku na slici skroz gore sam kupio prošle godine u Italiji i zaturio negde u kolima… ove godine Wildberries (kao i ostatak linije) se pojavio u novom i mnoooogo svedenijem rešenju.

Pazi sad, belgijska čokolada (pa još sa lešnicima) u obliku Pringles čipsa… ali samo čokolada… vau… jedva čekam da je otvorim i probam.

Kelogsovi zalogajćići od žitarica u mini pakovanju i samo 98 kalorija – što se ukusa tiče, nije mnogo bolje od naše Bonžite, drugačije je.

Ekstremno ljuti Pringles, bar tako kaže etiketa… Postoji i jedan ljući a onih ostalih „običnih” ili sa raznolikim ukusima ima još jedno desetak.

Nove Milke! Samo pakovanje je potpuno drugačije od onog koje se može videti u našim radnjama a neki od ukusa su, eto, novi i za njih tamo. Morao sam da kupim sve četiri… ustvari mislim da ih ima još ali mi se te nisu dopale, ne znam, ne sećam se.

Kao što rekoh više puta, ni za ovo ne znam ukus… kad otvroim i isprobam dopisaću.

Mirabelovi Mozart slatkiši su sami za sebe legendarni, kao uostalom i mnogo toga u i iz Austrije – jedan od prepoznatljivo austrijskih brendova. Gotovo da nema mesta ili prodavncie u Austriji gde se ne može nabaviti bar neki Mozart proizvod.

Pre dve godine u Salcburgu, u prizemlju Mocartove kuće, video sam, međutim, verovatno kompletnu ponudu… to je potpuno neverovatno, taj broj ekstenzija… čudo.

Da stvar bude smešnija ja ih uopšte ne jedem, ne volim ukus marcipana naime, ali ih zato moja familija obožava… kao i koleginice sa posla kojima su ove kese i namenjene.

Na kraju, ništa manje čuveni After Eight ali u potpuno fenomenalnoj štapićastoj formi. Ako je klasičnih čokoladica moguće pojesti mnogo za malo vremena, sa ovim štapićima je stvar još gora – potpuno sami se jedu, nestaju strašnom brzinom – isprobano :))

So, eto i kraja ovog malog zimskog putopisa koji se kratko zabavio različitim artiklima koji se mogu naći na policama dveju samoposluga u Udinama i Klagenfurtu.

Gledajte. Uživajte. Razmišljajte. Komentarišite.

Do novog putovanja – pozdrav.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services