HS Print

Pre par nedelja sam prvi put kupila Highsnobiety magazin, izdanje br.6. Za njihov sajt highsnobiety.com sam znala od ranije, ali mi nije bio preterano interesantan - počevši od same estetike sajta pa sve do članaka koje izbacuju na home page-u (kada malo, samo malo, zakopate površinu naićićete na gomilu boljih, tako da - uuaaa web editori).

Ipak, print je nešto sasvim drugo. Highsnobiety je jedno od online/print izdanja koje publikuje Titel Media, nezavisna mreža izdavača sa centrima u Berlinu i Njujorku. Cela priča se vrti oko njihovog pogleda na lifestyle, kulturu, modu,umetnost  i možda će vam delovati predvidljivo u startu, no, možda se ipak iznenadite.Dizajn je ono što je mene privuklo da prelistam Higsnobiety - jednostavan, čist i pregledan, pun fotografija velikog formata koje nisu preterano editovane – baš kakovolim! U uvodnoj reči nam se glavni i odgovorni urednik David Ficher obraća na jedan vrlo nepretenciozan način, i daje vam osećaj neposrednosti i tako je sve do poslednjih strana. Imala sam utisak kao da zaista žele da čuju moj(tvoj, njegov, njen) fidbek.


Ciljna grupa ovog printa su muškarci, oni koji prate modu, ali ne bezuslovno, i nikako onu visoku, već je naglasak na udobnosti, novim brendovima i dizajnerskim kućama, ali za čije komade ipak morate da odvojite malo veću sumu novca.Ja, očigledno, nisam moderni muškarac, ali mi je bilo jako zabavno da čitam ove strane, prvenstveno zbog nekih novih imena iz sveta fotografije ili ilustracije koji su radili editorijale, ali i sjajnih intervjua sa velikim imenima poput Johana Lindberga (BLK denim) ili Lucasa Ossendrijvera (Lanvin) koji nisu vezani samo za modu, već inspiraciju generalno. 

Pored toga (momenti koji su meni bili manje interesantni) nude najnovije jahting vesti, kao i preporuke za in mesta u zapadnom Berlinu koja morate posetiti. Kad zatvorite korice, to opet nije kraj jer kroz ceo časopis vam nude gomilu web preporuka, pa ćete ga prelistavati ponovo i ponovo dok ne istražite sve adrese koje vas zanimaju. Dakle, uronite u svet berlinske buržoazije, mogu da se kladim da do sada niste.  Prozor u malo drugačiji segment Berlina - možda to nije ono što tražite kad isprva odete tamo, ali lepo je znati da je i to u ponudi.


Print nabavite u Nemačkoj po ceni od 8evra, a možete ga naručiti preko njihovog web-a. Ako sam vas zainteresovala, a niste u mogućnosti da kupite Higsnobiety magazin – prekopavajte njihov web, ali kao što već rekoh, meni se ne dopada preterano.

Mada, ako volite sajt HYPEBEAST.com, možda će vam se svideti i HS.com. Mada je i u tom slučaju Highsnobiety.com lošija verzija. Pre par dana sam lajkovala HS fb stranu i već su mi dojadili sa člancima o patikama, koje izbacuju bar 3x dnevno. Unlike.
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services