Eindhoven_dan 03

Prvo da vidite najlepšu sliku na zidu. Samo neke podloge u predivnim bojama, plavi voz, znak i stepenice. Sve to, tu odmah, skoro da ne primetiš, ispred sporednog ulaza u Klokebau.

A na fotografiji ispod, vidite glavni ulaz, shuttle taksi ispred ulaza, uvek u ogromnom broju. Razvozili su ljude za samo 1,5 eura do nekoliko tačaka u centru grada. Uglavnom u preudobnom Volvo-u.

Kada se uđe na glavni ulaz, sačekaju vas neki simpatični mladi ljudi puni informacija, a sve to umotano i obmotano u DDW identitet.

A tu odmah na info pultu, prvom drugom, trećem, rame uz rame drugim press materijalima i flajerima, stoje i naši, i dele se. Baš smo bili happy.

Onda nam je došla i Marija, dobili smo pojačanje. Dok smo Coba i ja zabrinuto radili za kompjuterima, Marija se rastrčala po Klokebau i delila promo materijal. Naravno, mnogo je fotkala.

Odmah do nas su bili Archpole, naše komšije, neobični Rusi. Arhitekti i dizajneri. Ana i Konstantin. Kako lepo rade sve što rade. Biće opširnije o njima. Na prvoj fotografiji vidite vrata koja stoje između naša dva štanda. Kao ono: Kuc kuc. Ko je? Komšija. Rus.

Kada smo se bacilli na ozbiljan posao, a to je značilo ući u priču sa svakim ko nam je prišao, vreme je brzo odmicalo, a mi smo uživali. Bilo je tu jako finog sveta, ali i iznenađenja.

Slatko smo se izćaskali sa Markusom Gogolinom, osnivačem i urednikom Design Spotter-a (slika dole desno, Coba i Markus). Tu je bio i drugi Marcus ali Fairs, urednik Dezeen-a. S njim se nismo lepo ispričali, Englez je bio malo distanciran. A nismo ga ni slikali. Međutim, na štandu se pojavio niko drugi  nego zvezda, baš zvezda, dizajner Chris Kabel (fotka dole levo, Coba i Chris). Chrisa znate iz Droog Design-a. A sada je dobio i finu novčanu nagradu za Seam Chair. Uskoro na našem sajtu intervju sa njim.

Kao šlag na tortu došli su nam naši dragi zemljaci Vesna Milinković, dizajner, radi pod imenom Veky Veky, i Boba Stanić, arhitekta, oboje sa Holandskim prebivalištem. Zapravo, oni su nam i doveli zvezdu Chrisa i još jednog simpatičnog arhitektu iz Bugarske Ljubu Georgieva. Na fotografiji dole Veki Veki, šarmantna Novosađanka iz Helmonda. Damiru hvala što nas je sve spojio. Kod nje i njenog otkačenog dečka Vincenta borave sada naši dragi Vasilije i Nikola. I uživaju s njima i njihovim francuskim buldogom Malim.

Bilo je i novina, mislim časopisa, i to ne bilo kojih. Frame je imao svoj štand na DDW-u. I to baš u našoj hali. Nismo mogli odoleti, tu su se kupovali neki pokloni, a uslugu je pružao ludi bosonogi Frejmovac, prodavac magazina. 

Coba je našao knjigu Never Use White Type on a Black Background i pazario.

Onda smo krenuli sa Marijom na večeru u fabriku. Da, da, usred stare fabrike, nalazi se restoran, o tome ću Vam posebno pisati. Pre klope, obišli smo izložbu Glass is More.

Zaboravila sam da Vam kažem da mi je jedna od većih impresija to što su Holanđani za ovaj događaj napravili put za jedan dan. Juče ga nije bilo, danas ga ima. Evo i tih vrednih graditelja.

A tek kako brinu za disability people. Voz čeka a dvoje zaposlenih su uvek spremni da omoguće nesmetano kretanje. Zemljo Holandijo, svaka čast.

Čak je i pušačima ugodno, u Usinu bar. Jeste da je prostorija malecka, ali je baš slatka. Spickana, i ne osećate se kao građanin drugog reda. Jeste da sam quit ali imam i te kako razumevanja za osećanja pušača. Čak sam sa Marijom sedela unutra i pravila joj društvo.

A evo i večernje atmosfere iz Usina. Klopa je nesvakidašnja. Jela sam preukusnu čorbicu od luka, i dobru Cezar salatu. I Coba ima reči hvale za svoj burger sa fritom.

Užurbani i preljubazni kelneri trče na sve strane. A kuvari u još većoj frci. Za vreme trajanja DDW-a teško se i nalazilo prazno mesto u Usinu.

Elena nas je pozvala na Rusku žurku, koja se održavala u samom centru grada, u concept store-u Caviar Rouge. Svratili smo i tamo.

Posle ćaskanja sa Rusima i votkom, uputile smo se Elena, Inna i ja kući, koja je u blizini Van AbbeMuseum-a. Prešle smo preko osvetljenog muzejskog mostića i uživale u prijatnoj šetnji.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text