Flying Green

Milano based Studio Klass u saradnji sa labaratorijom Pessaro (Laboratorio Pesaro) napravili su jednostavne, sustainable, prelepe saksije za začine naziva Flying Green - Vases set for fresh spices! U pitanju je grupa proizvoda namenjena oplemenjivanju i ozelenjavanju sumornih i modernih današnjih kuhinja.

Nije da mi nikada nije uspeo po neki zeleni smotuljak biljaka ili zrnevlja koje sam sadila u želji da iz moje "proizvodnje" izađe savršen bosiljak genovese ili mirođija koju najviše volim u grašku. Ali uvek sam imala "tehničkih" problema! Ili zbog laganih plastičnih saksijica u kojima sam kupovala sadnice pa neuspešno presađivala, ili zbog preteških ali lepih zemljanih saksija sa Kalenića, koje što su bile lepše, imale su manje tanjiriće za sipanje vode tj.zalivanje. Često sam više zalivala keramičke pločice na terasi nego same biljke.

I evo, Studio Klass je osmislio savršeno rešenje! Svaka vaza ima različit oblik koji dolazi od različitosti korena određene biljke i njenih botaničkih svojstava. Pomoću metalnih držača, ove sveže proizvode je takođe moguće okačiti na kuhinjski metalni držač.

A, uz pomoć specijalno napravljenih bočica za zalivanje i orošavanje, i taj deo posla neće Vam teško pasti.

Evo kako to u praksi izgleda!

Studio Klass su Alessio Roscini i Marco Maturo, dva produkt dizajnera koji su zajedno studirali European Institute of Design u Milanu. A danas obojica kao asistenti predaju na istoj ovoj obrazovnoj ustanovi. Njihovo polje interesovanja je od dizajna nameštaja pa sve do travel dizajna i keteringa za decu. Razvili su novu vending mašinu za naočare, u saradnji sa kompanijom Luxottica-Persol. Alessio nakon studija počinje da radi u dizajn studiju Bertero Panto Marzoli gde je radio kao produkt dizajner, a Marco nakon studija počinje da radi u Maurizio Duranti dizajn studiju. Alessio je 2008.godine radio na mnogim projektima iz grafičkog dizajna i multimedijalnim projektima. Marco je čak ostavrio saradnju i sa Droog Design platformom tokom trajanja Salone del Mobile u Milanu 2008. godine na njihovoj izložbi u Fondazione Mazzotta, i Ag22 2009.godine. Učestvovao je na radionici Spoleto Design, koju su vodili Marco Ferreri i Virginio Briatore, gde je razvio koncept za Monini.

Studio Klass_Alessio Roscini & Marco Maturo

Via Design Milk

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

lunatico's picture
lunatico
11:54 23/06/10

perverzija!

Ili sam to samo ja :)  

Dragana Trgovčević's picture
Dragana Trgovčević
14:35 23/06/10

:))

I like it! I dobro bi mi dosle za bosiljak, nana buja doduse i ovako. ;)

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services