Paris André

Nisam bila u Parizu, ali jedan od omiljenih albuma mi je Paris od Malcom McLaren-a. I tako dok  ga slušam ovog jutra i oštrim se za neko pisanije, šnjuram malo po netu, i naletim na nešto tako dobro, a sasvim NOVO! NEW!

André potpisuje dizajn za ovo predivno Paris MacBook Pro® Sleeve (odelce), kao i za Paris iPhone® 3GS/3G Slider Case (kliznu fotrolu). Cene: $59.95 i $49.95
U pitanju su proizvodi, rezultati plodonsone saradnje između gradskog (Pariskog) grafiti umetnika André-a, kompanije Incase, a kustoski predvođeni od strane Arkitip magazina (art magazin sa sedištem u Los Angeles-u)

Postoji oko te Apple® ikonografije nešto jako primamljivo, naročito kod Apple® asesoara, čemu ne mogu odoleti. Ne posedujem i nemam maniju posedovanja, jer čemu će mi služiti pošto nemam ništa Apple®. Ali ovo što sam pronašla baš bih volela da imam, pa makar i po cenu da u to uvučem moj mali Acer i moj lepi Sony Ericsson M600i.Povod za ovu super uspešnu saradnju bilo je otvaranje Apple Store®-a u Parizu i to baš u otmenom Caroussel du Louvre. Svečano otvaranje se odigralo pre dva dana, tačnije 07.novembra 2009.godine.


Šta mi je toliko super kod ove dve stvarčice ne znam da objasnim. Mogu da probam. Imao je moj tata neku sličnu kravatu. Ovu oker-braon boju često je koristio. Opet ove tri boje (crveno, bela, plava) dugo ih nisam videla ovako uspešno primenjene na nekoj četvrtoj boji. Možda je to opet zbog toga što me nekako podseća na tatu. Otrcane su mi malo te reči neo-retro i slično. Sada dok drugi put čitam otrcano mi i ovo sa tatom. Ali u nedostatku boljeg objašnjenja, eto. Meni ovo mnogo mnogo uspešnije od onih puma-nike neo-retro akcija.
Ah, da, na centralnom mestu umesto grba nalazi se karakter Mr.A. Tako se potpisuje André.

André je rođeni Šveđanin, iz Upsale, Počeo je da oslikava Paris 1985. godine i ubrzo postao jedan od najplodnijih gradskih graffiti umetnika. Kao potpis koristi gore pomenuti karakter Mr.A, tananu figuru sa šeširom na glavi. Lice Mr.A se sastoji od znakova X i 0 umesto očiju, malo kose na glavi, i raskeženim ustima. André radi i živi na relaciji Pariz – Lisabon – New York City.Tu je i video, specijalno objavljen za priliku puštanja proizvodne linije u etar. Video je slika procesa i inspiracije umetnika. Umesto rečima, André je izabrao da nas provede kroz jedan tipičan i običan dan u Parizu i na taj način pustio da grad koji ga inspiriše govori za sebe.

Režija Felipe Lima.
Video je dopunjen odlomkom iz Le Paysan de Paris (Paris Peasant), autor_Louis Aragon, jedan od Andreovih omiljenih autora.
Čita_glumica i pevačica_Adele Jacques.
Muzika_originalni aranžman_Serge Gainsbourg’s “L’alcool” , izvođenje_ Matthew Banks

Vasilije, kada idemo u Pariz?

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

Vasilije Perović's picture
Vasilije Perović
13:12 09/11/09

Idemo...

čim nam ukinu vize! Nadam se da će nam Sv. Nikola doneti dobre vesti... Paris - on y est presque!!

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services