Bakina tajna

Dragi ljudi, ovo je big deal! Breaking news, takoreći. Bakina tajna više nije tajna. Zapravo Bakina tajna je sada tajna koja se deli sa svima.

Današnji post zapravo je zvezda ovog Food Week-a. Ekskluziva, nigde objavljeno do sada.

U prodaji su prolepšana, utegnuta a smekšana, razdragana pakovanja za proizvode iz linije Bakina tajna. Počeli smo sa rukom ispisanim novim sloganom sa uvodne strane kataloga proizvoda, a ovako izgleda grupa proizvoda:

A ako ste fan kao mi, znate da to nije ni približno sve što se u bakinoj kujni krčka. Aplaudiram stojeći kompaniji Food Land na odabiru saradnika. Posle spektakularno dobrih reakcija na kečape i nešto novije umake u teglama, novosadski studio Peter Gregson nastavio je da pakuje Bakinu tajnu u divno znalački očišćeni vojvođanski kantri chic.

Prihvatiću ako mi kažete da se previše raspilavljujem oko tog vojvođanskog pristupa ali, shvatite, moja baka po majci je upravo ova baka koja pravi sve ove džemove, sokove i kečape. Kečap je bio eksperimantalni iskorak koji se kod cele familije namah primio. Ajvari nisu naša stvar, mi smo Ličani u Bačkoj.

Dodatno ćete shvatiti moju usplahirenost kada vidite ovaj before&after:

Volela sam ja njih i pre, pisala sam ovde kratku oduševljenu notu o jedinstvenom soku od latica ruže, ali ovo će sada biti dekor za dom. Da krenemo od flaše. U svoj njenoj divoti i veličini.

Dragi ljudi, shvatate li vi da pred sobom imamo autentične flaše, izlivene po želji ii meri Jovana Trkulje i Marijane Zarić koji čine srž studija Peter Gregson. Flaša sa velikim otvorom i crnim čepom, san. Kao one starinske, za mleko.

Sa milje etiketom smo se upoznali sa tim lepim kečapom. Taj fini papir sa vertikalnom linijaturom, štancovan u formu svedenog malog papirnog miljea i sa tim lepim diskretnim i efektnim blinkdrukom u pravoj meri i količini. Ovoga puta, povrh svega toga, etiketa je savršeno legla u udubljenje u flaši, jedini reljefni detalj na ovim jednostavnim formama.

A onda i tegle. Tako pametno rešene linije proizvoda, majstorski. "Obični" pekmezi, bela etiketa i crni poklopac...

... čudesni sirupi sa pitomo zelenom etiketom.

Onda, Diet džemovi sa belim poklopcima sa dražesnom šaricom...

... i onda - BAM! Pogledajte to slatko, crno kao ugarak, savršeno imponujuće, elegantno i dekorativno a tako pristupačno i uverljivo PRAVO.

I još jedna linija sa istom modlom - 100% voće ima crveni poklopac.

I eto, ovako će vam izgledati dom sa Bakina tajna proizvodima.

Hvala Food Landu što istrajava sa ovim neverovatnim projektom i što je imao sluha za maestralne igrarije Gregsonovaca.

Hvala Gregsonovcima na ovakvom balansu atmosfere i znanja, emocije i tehnike.

I dalje ćemo uživati u Bakinim tajnama, od sada desetostruko srdačnije. Gledajući u ova pakovanja i držeći ih u rukama osećam se kao da mi je neko na ruke doneo davno izgubljeni porodični album.

hvala Jovanu Trkulji iz studija Peter Gregson

 

 

Post originalno priređen za janaorsolic.blogspot.com

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services