3 logo slucaja
SLUCAJ NBG:

Zapravo, slucaj Prvog novobeogradskog sajma knjiga, stripa i antikvarne knjige. Plakat u nekom zabavnom petricicevskom duhu, romanticarski, duhovit i pun izrazene ljubavi prema Novom Beogradu. Nije da je cakum-pakum, ali je drag i dopadljiv. Narocito me raduje ovaj logo, soliteri koji cine knjizicu.

...............................................................................................................................................................SLUCAJ GRADSKE PIJACE:
Gradske pijace su dozivele redizajn. Najzad. Od grubog GP sklopljenog u nekakvu jabuku ostao je samo listic. Inicijali su slozeni u jednu daleko finiju, pismeniju celinu, sa doradjenim zavrsecima koji se sada stilski uklapaju sa ostatkom logoa. Tipografski deo logoa... problematicnan na vise nivoa. "Gradske pijace" nije moralo biti ispisano istim fontom koji je koriscen za znak ako ne izgleda jednako dobro u toj primeni. Ako je i ovde koriscen font Legacy trebalo je da bude spacioniran tako da bude citak, ovaj ritam mu ne prija, velike praznine u oblim slovima kolju se sa gustom tarabom koju prave drugi slovni odnosi... A skript... joj. Sistemski font. Lucida Handwriting. Nowadays kada nas zatravaju predivnim skriptovima za svaku situaciju koju mozete da zamislite, koristiti sistemski skript za potpis je... dizajnerski zlocin. Da se vratim na pocetak ovog slucaja - znak je jako lep i zasluzuje bolji ostatak.

...............................................................................................................................................................SLUCAJ BG PIVO:

Najkriminalniji of them all. Nesretno "g" je dobilo neku neuku produzetak-glistu. Nije da prethodnom, prvom logou nije trebalo poliranje. Usamljeni stilski detalj - levi gornji ugao u spic, potpuno neocekivano ostro presecen donji izlaz na "g". Pa veliko "B" sa predebelim donjim veznim potezom koji potpuno narusava ritam tanka-debela i deluje kao neki otok... ima tu jos mnogo tananih detalja koji narusavaju celovitost i pametan tok ova dva slova.

Ipak, kada se prvi put pojavilo Bg pivo, izgledalo je nekako kul i dostojanstveno, bilo je pokusaj revival-a BiP duha, onog secaja da nas mali veliki grad Beograd ima svoje pivo. To je dobar fazon. Ono sto se desilo sa novonastalom izmenom cini ga... pa - smesnim.

Nismo postali takvi, ne klonite, samo tranzicija takes its toe. Mnogo, brzo i jeftinije. Strpljenja, rada i licnog najboljeg iz dana u dan i utegnucemo se bolje nego sto bilo ko od nas misli.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

Predrag Marković's picture
Predrag Marković
19:14 30/07/09

Sada cu cesce odlaziti na

Sada cu cesce odlaziti na pijacu :)

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services