Kunstdruk Schluss

I dok o danasnjem skupu Gradskog odbora DS-a u vestima slusamo iz off-a, ono sto je snimljeno, izdvojeno i uporno se pusta u svim dnevnicima je Tadiceva izjava u kojoj on kaze:

Nadam se da sledeći put zapisnik na beogradskoj konferenciji neće biti štampan na kunstdruku koji je skup već će biti štampan na ofset papiru koji će biti jeftin. Dajem tu malu jasnu primedbu kako svugde može da se uštedi i kako nije potrebno da sve deluje skupo i berićetno da bi bilo snažno i moćno.

Iako je akcenat na stednji, ja sam srecna da je ovo ovako bucno, javno i u velikom stilu izreceno. Recenica koja prethodi ovom citatu na portalu B92 je: Multimedijalni spektakl, elektronsko glasanje i sjajni papiri zasmetali su lideru demokrata Borisu Tadiću. Sto se mene tice, kriza ili van nje, sjaj kunstdruka uvek smeta. Pa i kad je mat, ruzan je. U stvari, tuzan. Papir koji je taktilna katastrofa, nekako lepljiv, ostaju otisci prstiju, trazi dodatnu zastitu. Odavno su pronadjeni lepsi i pametniji papiri, tonirani ili ne, mat ili sjajni, puderasti, perlicasti, kao plastificirani.

Kao sto predsednik rece, treba preci na ofsetni papir. Nas Designed Living Belgrade je stampan na ofsetnoj hartiji od 140 grama, korica - 300g. Izgleda k'o bombona. Dodjite do svog primerka iz prvog tiraza koji je izasao bas za upravo zavrseni BDW. Jos mirise na stampariju.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

Slobodan Jovanović's picture
Slobodan Jovanović
11:06 01/06/09

Ofsetni

Sokirala me je ta izjava... Predsednik je pokazao da razume razliku u necemu toliko nebitnom najvecem broju korisnika stamparskih usluga!! A sto se izgleda tice, i dobar i los dizajn kostaju s tim sto dobar dizajn moze da se pokaze kao neprocenjiv!

Bravo!!

Slobodan Jovanović's picture
Slobodan Jovanović
11:37 06/06/09

Predsednik dobio prvi broj Living Belgrade

 Predsedniku je uručen prvi broj Living Belgrade, kompletno štampan na ofest papiru.

Bratislav's picture
Bratislav
13:46 06/06/09

i?

Hoce li se zabraniti kunstdruck? :)

Nadajmo se tome. :D

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services