Nova stara uskrsnja jaja

Druzina koja se zove Prva srpska fabrika srece priredila je kolekciju od 60 odelca za uskrsnja jaja. Ove folije na sebi imaju detalje starih srpskih ornamenata, u svoj svojoj divoti, boji i sa ponekim zlacanim detaljem.

60 razlicitih ornamenata je po teritoriji podeljeno u 6 kolekcija. Svako od uskih pravougaonih kartonskih pakovanja prepoznatljivo je po boji i jasno se razlikuje od ostalih 5 kolekcija. Moj je jedini problem bio sto nisam mogla da se odlucim, pa sam tako, iako je bilo jasno da necu iskoristiti svih 60, kupila od svakog pakovanja po jedno.

Na sajtu jaje.rs saznacete sve o ovom lepom projektu, odlicnoj ideji i sveobuhvatno pazljivoj realizaciji. Sve je fino osmisljeno, dizajnirano, prezentovano, distribucija odlicna, ja sam svoj paket omota kupila u Merkatorovom hipermarketu, npr.

Na poledjini svakog pakovanja videcete kako izgedanju svi omoti iz kolekcije na jajima, tu je i kratko i jednostavno uputstvo u cetiri slicice.

Unutra, papirni omot sa jednim od ornamenata, wow efekat...

sa unutrasnje strane tog omota, po neka rec o svakom od ornamenata iz kolekcije, odakle potice, iz kog vremena datira... i onda dve slajfne providne folije sa po pet ornamenata. Mislim da mi je ova Moravska kolekcija omiljena, jedina sa tim zlatnim detaljima, stvarno su krasni.

Mada sam i u ovim drugim otkrila neverovatne stvari, neki od ornamenata su me podsetili na Japan... Evo na primer ovaj srednji u desnoj slajfni kolekcije Stara Raska. Kao nekakve japanske lepeze...

... ili ovaj prvi, skroz gornji u desnoj slajfni iz kolekcije Zeta.

Ovo su dakle odelca koja sam odabrala za ovogodisnji Uskrs...

... i evo dva zlacana detalja...

Uglavnom, aplikacija je pero laka kategorija. Skuvate jaja, pustite da se ohlade. Ako zelite mozete i da ih bojite u neku boju mada ja nisam bila sigurna u pokrivnost folije pa sam ostavila neofarbana jaja da bi se boje na omotima sto bolje istakle.

Isecete dakle segment iz kolekcije, obucete ovako jaje, stavite ga u kasiku i na par sekundi potopite u kljucalu vodu. Folija se odmah formira po obliku i velicini jajeta, fascinantno za videti.

Rezultat - meni se jako svidja. Folije se cakle kao kada lukovinom farbana jaja onako nauljite... I to old school farbanje je prava divota, ali evo najzad i jednog u celini lepog novog nacina pripremanja uskrsnjih jaja.

Trk po svoje starinske a fensi fleksi omote, lista prodavnica i sve novosti na profilu USKRSNJEG JAJETA na Facebook-u, ima jos vremena do djoranja.post originalno priredjen za janaorsolic.blogspot.com

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

Ivana Srdanović's picture
Ivana Srdanović
19:19 02/04/10

Divota!

Praktična divota!

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services