Tartufirana Zdenka

Posle predivnog dizajna logoa, boce i pakovanja za ono Bracko ulje, hrvatska ekipa TRIDVAJEDAN nas je pocastila jos jednim dirljivim dizajnom. U pitanju je osvezena Zdenka - Zdenka sir sa tartufima!

Hrvatska tako dobro vodi tu svoju gourmet taktiku. Cini mi se da nije previse tesko prepoznati sta jednoj zemlji treba da bude izvozno turisticka politika, ali se to ovde prosto ne desava. Barem ne na drzavnom nivou, ozbiljno i planski.

Cudno je to... Ne znam da li su oni radili na logou, i ne mogu da se setim ni kakav je bio ono pre, da li je redizajniran ili je toliko retro da je ponovo kul...

Nekako je jednostavan i sirov, ta sepia fotka, gdja Zdenka herself isijava, iza nje svez zrak. Okolo crvena potkovica, za srecu, njeno ime jednostavno ispisano lowercase Helvetikom, a ispod nje - detelina sa 4 lista, sta drugo. Dupla sreca, sto je sigurno - sigurno je. Genijalno. Samo bazicno. Da ne kazem, keepin' it real.

U kampanji su 321 napravili da to sve bas fino radi, bledo bledo siva podloga, nekakva stara fotka onih reckavih ivica, jedan zig utisnut u vosku koji properly korespondira sa ovim logom takvim kakav je. Plus recenica ispisana nekim humble skriptom, pa... tu bih imala zamerke na slova koja se ocigledno ponavljaju, al ajde, pustam da me nosi raspilavljeni talas.

Dakle, ista ta Zdenka u novom pakovanju dobila je decentan preokret i dostojanstveni ponos. Drvena posuda sa velikim logom ociscene potkovice i isti takav samo potpuno drugaciji na omotu sira. Lepi teget i neki bakarni ton - prelepo.


Toliko ugodan jestiv i jednostavan rezultat da, iako se trudim da sir ne jedem vise, a Minion Italic bih rado zamenila nekim drugim knjiznim italikom, samo zelim da dohvatim jedan kolut i podelim ga sa drustvom na nekom finom partiju.

via LovelyPackage
originalno priredjeno za janaorsolic.blogspot.com

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services