"Over the Ocean" by Tarō Gomi

Japanski pisac i ilustrator Tarō Gomi stoji iza nove knjige za decu "Over the Ocean", koja u maju mesecu izlazi iz štampe. 

Surfujući po internetu ostala sam zadivljena kada sam ugledala koricu knjige "Over the Ocean" koju je napisao i ilustrovao Taro Gomi.

Oduševio me je njen dizajn - tako jednostavan, a tako privlačan! Prosto vas vuče da kupite knjigu i saznate šta se krije unutra.

 

 

 

Taro Gomi je poznati japanski pisac i ilustrator dečjih knjiga i do danas ih je objavio preko 350, a veliki broj njih su prevedene i na druge jezike.

Knjiga "Over the Ocean" prvi put je objavljena 1979. godine, a novo izdanje postaće dostupno 17. maja ove godine.

Glavna junakinja je jedna devojčica, koja stoji na obali okeana i posmatra pučinu, pitajući se šta se krije tamo "iza okeana", odnosno na drugoj obali. Na 36 strana, devojčica mašta i pita se da li se iza okeana kriju, oblakoderi, farme, gradovi, brodovi natovareni igračkama ili možda neko sličan njoj, a Gomijeve ilustracije doprinose dinamici priče i podstiču dečju maštu posebno svojim specifičnim koloritom.

  

 

Knjiga je na engleskom jeziku i namenjena je deci uzrasta od 2 do 4 godine. Iz štampe izlazi u maju, ali je već sada možete poručiti preko Amazona ili sajta Bookdepository (kod njih je free shipping!)

 

 

Post originalno pripremljen za blog prince 'n' soul

 

 

Fotografije knjige "Over the Ocean" via Amazon

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services