RUKA

Francuski Liberation od oktobra 2009 primenjuje novu formulu: vise analiza, komentara i misljenja - manje vesti. Dnevne novine postaju dnevni magazini, a graficki dizajn najbolje oslikava ovu promenu.

Umesto dnevne politike, motiv ruke Thierry Henry-a je postao tema za ceo broj. Novi koncept dnevnih novina, gde akcenat nije vise na udarnim vestima vec na analizama i misljenjima, je odgovor na pad tiraza i pad interesovanja publike za 'sve vise istog'.

Posle decenija uniformnih naslovnih strana i ocekivanih tekstova, trazi se kreativnost i novi pristup dogadjajima i vestima koje smo vec videli na internetu i televiziji.

Naslovna je odicna, ali je tekst koji je prati (duplerica ispod) jedna od najboljih novinskih strana ove godine. Graficari i novinari konacno rade zajedno!

Rezultat: rast tiraza od 12% za samo mesec dana.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

Media Mix's picture
Media Mix
12:22 10/12/09

jos jedan primer

Ima i jedan lep primer u Portugalu. Svaki dan ponovo rade dizajn. Zovu se i

Mirjana Milošević's picture
Mirjana Milošević
13:32 10/12/09

hvala za slagvort. spremam i za naredni blog

proglaseni najbolje dizajniranom novinom u evropi pre dve nedelje. izgleda kao da je coba dizajnirao :) a posebno mi je drago sto citas blog firme za koju radim...

Slobodan Jovanović's picture
Slobodan Jovanović
19:53 17/12/09

Taman htedoh da pomenem I

 kad vidim da je neko vec komentarisao.

Za sve koji vole newspaper dizajn pogledajte newsdesigner.com

Za dnevne vesti idemo na internet, ali ko ima dovoljno vremena da se dnevno posveti iscitavanju magazina? Na sta i lichi Liberation! 

Koja je to kolicina "dodatnog materijala" koju moze da podnese covek pored svih informacija koje pokupi na poslu, na netu, od prijatelja, preko mobilnog, tj telefonom, sms, mms, iPod, e-mailovi, TV, neka knjiga, novine, ... sve je nekako instant... kako se od digestovanih stvari odbraniti? Kada se donosi ta odluka - necu sve, nego od sada biram sta cu da primam kao informaciju! Da li to moze? Meni ne uspeva pa zato pitam! :)

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services