Moonwalker

Malo ko zna da postoji video igrica koja je napravljena po uzoru na film Moonwalker iz 1988 u kome glavnu ulogu igra pokojni Michael Jackson, gde on spašava kidnapovanu decu (ccc znam šta vam je prvo palo na pamet). Bilo kako bilo MJ se provlačio kroz svačiji život.

moonwalker sega Michael JacksonNjegova smrt me vraća u detinjstvo i setih se video igrice Moonwalker koju je napravila kompanija SEGA, ona je prvobitno napravljena za "Sega System 18" konzole ali su igrica pojavljivala i na apratima.

Da ti aparati... kao klinac nikad nisam jeo i bio sam anemičan zato što sam svu kintu koju sam dobijao za doručak i za užinu trošio na igrice. Najgore je od svega što se te igrice nikad nisu mogle obrnuti, mislim mogle su ako si bio bogato dete i ako si  imao para za mnogo žetona tj. da kupiš konzolu.

Prošla su ta vremena ali super je da vam ne treba orginalna konzola da bi igrali ovu igricu niti bilo koju Sega ili Nintentdo igru, potrebno je samo da nađete skinete emulator za određenu konzolu i naravno igrice tj. ROM-ove. Kad sam kupio privi komp odmah sam obrnuo sve igrice na koje sam potrošio malo bogatsvo, Moonwalker-a se nisam setio.

Evo direktnih linkova za download i Youtube sneak peek,  i  heh chiptune  Smooth Criminal i retro poster.

Nemate flash player / You don't have flash player

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

Vasilije Perović's picture
Vasilije Perović
16:22 08/07/09

Good ol' days...

Sećam se ja ovog, ja i ortak smo bukvalno uništavali onaj stari dobri Sega Mega Drive... 16. bitni kartridži, banana kontroleri... ludnica. Jeste da sam oduvek više gotivio Nintendo NES, ali i ovo je stvarno deo istorije gejmerskog dizajna. Igrica je tada bila hit, a danas verujem i "collectors item" pogotovo posle i ovog fijaska oko MJ-ove smrti.

Nikola Arežina's picture
Nikola Arežina
18:55 08/07/09

da pretezno dechaci znaju za

da pretezno dechaci znaju za ovu igricu. pre jedno dva meseca bio sam na buvljaku mogu se naci sega,nintendo konzole i kertridzi, dodushe malo skrnave i prljave verovatno i pokvarene. ako nishta drugo dva dzojstika pa preko kopa pa ko klinac dok ne dobijesh zuljeve.

Vasilije Perović's picture
Vasilije Perović
19:03 08/07/09

Jeste, mi smo cepali konzole

i vozili bajseve, a devojčice se igrale se barbikama i lastiša... bila su to neka druga vremena. Što se tiče tog buvljaka... ja sam do pre par godina imao NES negde koji se valjao po stanu dok ga keva (bez mog znanja) nije dala u dobrotvorne svrhe...

Nešto razmišljam... čoveče kako bi to bilo da imamo old school turnir video igrica... gde bi nam bio kraj... više se i na poslu ne bi pojavljivali. A možda da se dogovorimo sa Cobom da nabacimo negde onu arkadni aparat ili fliper? XD

Nikola Arežina's picture
Nikola Arežina
19:10 08/07/09

bila je ideja da se prave

bila je ideja da se prave karaoke ja sam predlozio da uzmemo projektor na zid, dzojistike i da pikamo. videcmo mozda organizujemo na nekoj designed zurici neshto slichno.

Vasilije Perović's picture
Vasilije Perović
19:15 08/07/09

Ja potpuno

podržavam gore navedenu akciju! Mislim da treba kolektivno i demokratski da se izjasnimo da smo u potpunosti za tu radnu akciju.... :P

Nikola Arežina's picture
Nikola Arežina
12:08 09/07/09

koju ovu ili onu :)

koju ovu ili onu :)

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services