Nike - Rafael Nadal sajt

Nedavno sam bio na sajtu Rafaela Nadala i baš me prijatno iznenadio način na koji njegovi sponzori brinu za njega. Ti isti prevejani sponzori znaju da iskoriste svaku situaciju i preokrenu stvari u svoju korist. Možda malo kasnim sa ovim postom s obzirom da je Roland Garros prošao pre 5 meseci  video koji  ja napravila kompanija Nike zaslužuje punu pažnju “Rafa hasn’t left Paris empty-handed”, iskoristili su njegovo odsustvo sa turnira i napravili sjajnu kampanju i video. Iako je na 2. mestu sajt mu je ubedljivo na prvom mestu bar što se tiče mog ukusa.

Nemate flash player / You don't have flash player

Ne bi voleo da sitničarim oko nekih nedostataka te ću istaći ono sto mi se svidelo:

  • Odsustvo glavne navigacije na naslovnoj stranici nije umanjilo njegovu funkcionalnost,  to je nadomestili veliki naslovi blokova-tj. sekcija. Taj dominantni naslovi prosto vas navode da kliknete na njih.  
  • Fotogalerija tj. fotografije koje se pojavljuju u tekstu su nesvakidašnje, thumbnail je ustvari velika slika  vešto upakovana u DIV koji se kontroliše javascript-om. kada se klikne na “veliki krstić” otvori se velika fotografija, ukoliko ima više fotografija u levom uglu se pojave strelice za sledeću i prethodnu.
  • PR Nadala. Ask him sekcija sa pitanjima fanova verovatno pažljivo odabrana pitanja sa odovorima Nadala tj. njegovog PR tima :). Koliko god bio napucan i malčice hladan sajt, ima mesta i za poneku emociju koju unose ti isti fanovi širom sveta koji prave video klipove sa posvetama svom omiljenom igracu. Mogu misliti kolika je sreća onog ko napravi neki  amaterski video objavi ga na youtube-u a zatim se taj isti video objavi na Nadalovom zvaničnom sajtu. Stravaaa!
  • Sve u istom tonu.

Sve u svemu, čini mi se da kompanija Nike ništa ne prepušta slučaju pa tako ni sajt čoveka koga sponzoriše. He, he bravo za njih.

Od sajtova naših tenisera izdvojio bi sajt Viktora Troickog, jednostavan, pregledan, odmeren i bez mnogo filozofije.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services