Ceramic wishlist

Kraj godine i predstojeći praznici su poslužili kao inspiracija kreiranja liste želja u domenu primenjene umetnosti - keramike. 

Reč keramika (gr. keramos) se odnosi na anorganske materijale koji nastaju pod uticajem toplote.

Federica Capitani  Cha - Rosenthal Studio Line - cena 239E

Dizajn Cha Tea kolekcije koristi jezik minimalnih oblika, tako da se svi predmeti nalaze u harmoniji. Na samoj površini čajnika i šolja se nalaze plitkoreljefni ornamenti koji deluju jako prijatno na dodir a boja daje sirovu toplotu kolekciji.

George Sowden  - Softbrew teapots - cena na upit

Britanski dizajner George Sowden, najbolje poznat po svom radu u Memphis grupi – osnovanoj od strane čuvenog Ettore Sottsassa 1981. godine u Milanu. Sowden je dizajnirao jednostavne keramičke čajnike jer je smatrao da su kesica za čaj i kafu najgore invencije 20. veka. Želeo je da stvori predmet koji će biti prvenstveno funkcionalan. 

Rachel Boxboinm Alice pots - cena 780$

Ideja ovog projekta je bila odluka umetnice da sašije čajnik na osnovu mera starog čajnika svoje majke i da iskoristi materijal kao kalup. Tokom procesa izlaganja visokoj temperaturi materijal od kojeg je čajnik sašiven izgori ostavljajući tanak sloj sa printom teksture na površini predmeta.

Milica Balubdžić - cena na upit 

Invertovanjem ideje o slaganju i odlaganju posuđa, od unutra ka spolja, definisan je oblik elemenata. Pored posebnog karaktera koji daje svakom komadu, ovaj profil razvija njihov odnos. Predmeti se medjusobno uklapaju i rotirajući ih (jedan oko drugog) stupaju u svojevrsnu igru. Senke koje ova silueta menja iz pozitiva u negativ postaju karakteristican detalj ovog seta.

Natascha Madeiski and Linnie Mclarty - Now and Then - cena na upit 

Natascha Madeiski - arhitekta i dizajnerka je u saradnji sa Linnie Mclarty – zlatar predstavila svoju kolekciju ‘Now and Then’ koji kombinuje keramičke i metalne delove sa referencama na prošlost i arhitekturu. Svaki predmet dolazi sa ručno izrađenim dodacima (kašike, viljuške, noževi i držači)

Feinedigne* - Alice pots - cena 175E

Keramičarka Sandra Haischberger dizajnira i proizvodi savremene i održive predmete od porcelana u svom Feindeinge* studiju u Beču. Boje u Alice kolekciji su dostupne u 8 različitih varijanti koje su elegantno uparene i mogu biti kombinovane na fleksibilan način.

Bojana Ristevski - galerija Blatobran - cena na upit 

Ove predmete i ostale radove mladih dizajnera možete videti i kupiti u galeriji Blatobran -  Gospodar Jevremova 38, Beograd 11000

Paola Paronetto – Paper Clay - cena na upit 

Paola Paronetto istrazuje svet keramike kroz drugaciji pristup. Njena dela izgledaju kao da su od papira a zapravo se radi o pecenoj glini koja je pazljivo oblikovana da podrazava takav izgled. 

Joon Lee – Drink Link - cena na upit 
Neobičan set za čaj Joon Lee-ja pod nazivom Drink Link je projekat koji istražuje socijalni čin ispijanja čaja i podstiče individualce da ostanu blizu i da razgovaraju sa drugima dok dele piće u razgovoru.

Armour and Shield  - Hlutagerðin studio - cena na upit 

Krajnje neobičan dizajn islandskog studija koji koristi kožu u oblaganju čajnika da bi zadržali toplotu i da zaštiti površinu od ogrebotina. Hlutagerðin studio podražava formu starih islandskih oklopa. 

Paula Benvegnú – Family tea - cena na upit 

Ideja za ovaj proizvod je fascinacija prošlošću i nasleđem. Veze koje su nevidljive ali su uvek tu. U setu se nalazi 30 šolja sa kettle čajnikom koji formiraju porodično stablo Benvegnu porodice. Svaki pojedinačni predmet ima istu paletu boja iako je drugačiji u nijansi, jer nikada dve osobe ne mogu biti identične kao što ni dve šolje ne mogu biti identične.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services