Total Dizajn

Samo ukratko...zabave radi i povecanja citanosti bloga radi...

Uvodna napomena:

Razlog postavljanja ovog i ovakvog teksta na ovom mestu je da bi se nivo bloga i celokupnog designed.rs portala odrzao i kako bi se uglavnom nelojalnoj srpskoj konkurenciji pokazalo koliko se mora biti up to date sa informacijama i aktuelnostima, cesto i ispred vremena i dogadjaja. Drugim recima: pokazna vezba.

Najnoviji broj respektablinog magazina Newsweek je naslovnu stranu svog poslednjeg broja posvetio trenutno najzanimljivijoj politickoj figuri (konzervativne) Amerike, Najaznimljivija u prevodu moze da znaci svasta...neka masta radi...U svakom slucaju ikona antiliberalne Amerike je ponovo zablistala na naslovnoj strani Newsweek-a (prethodni put u izdanju od 13-og Oktobra 2008) i to u jeku promotivne kampanje za svoju, verujem "spektakularnu knjigu", Going Rogue. Fotografija je originalno snimljena za avgustovsko izdanje Runner's world magazina iz 2008-e i deo je sasvim opustenog slide show-a

Reakcije su razlicite, ali mahom briljantno zabavne, kako one koje dolaze iz liberalnih krugova, tako i one sa strane konzervativnih bastiona, a naravno najvise se istakla sama kraljica Aljaske. Kompletna informacija sa sve reakcijama lezi ovde:

A tu je i njeno velicanstvo...ne mogu a da ne kazem: full frontal, full design:

Sve je to super, ali postavlja se pitanje sta radi Sarah Palin na designed.rs portalu i to vec drugi put?

U tome i jeste catch....upravo je portal designed.rs anticipirao velicanstvenost i trashism lika i dela savremene kraljice americkog antiiliberalizma, postavljajuci upravo ovu fotografiju na jedan od prethodih blogova, 365+.

Voleli je ili ne, uzdisuci za njom (ako takvih uopste ima van Midwest USA, Teksasa i Aljaske), zgrazavajuci se nad njom ili ne, mislim da je sasvim  na mestu da ovu cinjenicu istaknemo. Dakle, designed.rs pa Newsweek...nice, very nice indeed....

Da budem skroz iskren, mislim da bi cak mogli, a to bih i licno voleo, da pokrenemo diskusiju na temu prisutnosti dizajna u liku i delu Sare Palin, sa fokusom na pomenutu fotografiju. Ceo koncept blago oznojene Sare, nakon run for life performansa,  u kombinaciji grilonke-patike, sa pristojno kratkim ali pazljivo odabranim sortcom u crnoj boji i vatreno crvenom atletik topu, patriotski podrzanom sa stripes & stars....je sam po sebi dovoljan razlog da se bar naznaci estetski aspekt fenomena Palin. Bilo bi mi veliko zadovoljstvo da modeliram tu raspravu, ovde na designed.rs.

I za kraj da parafraziram izjavu dana, Dieter Rams-a da je dobar dizajn iskren... Mislim da je u ovom slucaju, ukoliko ga ima,  Madam Rogue otisla malo predaleko....u iskrenosti svakako...

Zavrsna napomena: Ovaj post je posvecen Slobodanu Jovanovicu Cobi...za prijatan vikend. Znate ga...? - Veliki i iskren postovalac lika i dela Sare Palin.

Na uzivanje!

   

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services