Eindhoven dan 1 1/2

Prvi dan u Eindhovenu je bio privikavanje na grad, kuce, atmosferu, izlozbeni prostor na Strijp-S - u, nabavka neophodnih materijala kojim bi uredili nas, tzv Srpski paviljon, ime koje nam je domacin, DDW, dao i, last but not the least, divan prijem nasih domacina Elene Oranskaye i Damira Muminija i njihovih finih porodica.

Uvek je cudno prvih dana..., pokusavas da se aklimatizujes, osetis prostor, sazivis sa mestom u kome si se nasao, da nekako sto pre postanes deo njega jer znas da vremena ima tako malo i brzo prolazi... A lepih zgrada, parkova, primamljivih prodavnica i zanimljivih stvari u njima - napretek.

Na sajmu smo upoznali finskog dizanera Esu Vesmanena koji nam je pricao o njihovoj asocijaciji dizajnera, putujucoj izlozbi i turneji po Americi i Evropi i pokazao neke od radova prezentovanih na izlozbi. Na komentar da ce Helsinki (ili Ajndhoven) postati svetska prestonica dizajna rekao je da je to odlicna stvar jer ce u tom slucaju i politicari shvatiti vaznost ove inovativne grane i podrzati je kao sto su, kako rece, Danci podrzali promociju svojih dizajnera u Americi ulozvisi cetiri puta vise novca od Finaca.

Interesovalo nas je i da li je bilo rezultata ove putujce izlozbe: - Naravno, napravili smo bitne kontakte sa vodecim americkim proizvodjacima savremenog namestaja, bilo je i nekih narudzbi dizajniranih komada i dogovori o njihovoj obradi za industrijsku proizvodnju, prikazali smo se kao kreativna nacija i otvorili put mnogima koji ce se pojaviti na svim mestima na kojima smo bili i biti prihvaceni kao intersantan i saradnik sa kojim moze da se postigne nesto. To je sasvim dovoljno. Za sada...


S druge strane postavka naseg standa je tekla izvanredno do momenta u kome smo pomislili da ce sve da propadne i srusi se, ali uz malu pomoc prijatelja, uspeli smo da dobijemo jednu prijatnu i atraktivnu lokaciju. Ostaje da se pomolimo da do sutra sve ostane kako treba...

Prvi dani nose sa sobom i upoznavanja, price i sagledavanje jedne realnosti koje u Srbiji nema. Tacnost prevoza, lokalnog gsp-a i voza, postovanje zajednice prema naporu pojedinca da izgura svoju ideju, kreativno razmisljanje i nemanje vremena za gubljenje na besciljno filozofiranje i prazne price. Ja ocigledno mnogo volim da se bavim nasim mentalitetom koji je specifican i ima svojih divnih osobina ali me odlasci na mesta poput Eindohovena uvek podsete kako malo treba da bude lakse i udobnije u zivotu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

jelenadamir's picture
jelenadamir
19:29 17/10/09

nasi gosti

Draga deco grada Beograda...

Dugo smo razmisljali kakvi nam to gosti stizu iz naseg glavnog grada, i moram priznati da je meni bila malo frka:...citiram:Joj Jelena ko zna kakva nam to deca dolaze, pa valjda su o.k.

A ono!!!! Ja kao big dady!!!

COBA, genijalac, cool, jako kreativan i vrlo brizan tata...dobro me slusa (tatu) i to je bio susret kao da se jako dugo poznajemo, a da ne spominjem da smo se cak dva puta culi telefonom po 3 minute...Cobo zelim ti da bude: SAJAM JE NAS!!!!

IVANA, ona nas je odmah kupila, deca: Gaia i Djino je svakodnevno spominju i zele da i ona kod nas spava!!!"samo joj se nije dopala moja TAJNA salata"(salim se...)Kakvo divno  stvorenje, pazljivo i osecajno...njoj su nasa vrata zajedno sa Cobom i njegovom familijom SIROM OTVORENA...

Sutra 18-10 su svi kod nas na klopi...kada bi samo znali sta im spremam...

...nastavicu se!!!

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services