75 godina Instituta Marangoni sa Dejvidom La Kapelom

Poznati Institut Marangoni ( Istituto Marangoni) nedavno je proslavio je svoj 75. rođendan, i tom prilikom lansirao glamuroznu kampanju u saradnji sa poznatim fotografom Dejvidom La Kapelom (David La Chapella).

Slike kampanje snimljene su u Los Anđelesu, a inspirisane su filmskim plakatima iz 30-ih i 60-ih.

Cilj je bio da se proslavi godišnjica istorije instituta Marangoni kroz vizionarsko oko poznatog američkog fotografa. Tokom tridesetih godina, diva pokret se širio kroz filmsku i modnu industriju i počeo je da se posmatra kao dominantan element zajedničke ikonske slike. U takvom okruženju Đulio Marangoni je inspirisan da stvori profesionalnu školu, sa ciljem da podrži novu industriju neprekidno razvijajući nove generacije modnih dizajnera.

Predmet je priča na više nivoa koja je prenesena kroz tri ključna elementa u razvoju modnog sistema. Prvo, strast se odnosi na istorijski događaj zabrane tokom tridesetih godina kada je moda postala potreba i želja za slobodom. Drugo, opsesija prikazuje pogled na 60-te, kada moda postaje “statusni simbol” i bonton i u ovom periodu ekspanzije razlikuje se u značajnim promenama modnih trendova. Treće, provokativna tvorevina budućnosti koja veliča kreativnost bez granica.

La Chapelle prikazuje 75 godina modne istorije kroz njegov intenzivan rendering u ekscentričnim pozama, sa lično izbranim kostimima za njegov rad iz 2009 godine na studenatskoj reviji, dajući studentima retku priliku da budu predstavljeni sa umetnikom svetske klase.

Ovom prilikom, Wallpaper stil i trendovi “ikona” i Institut Marangoni sa zadovoljstvom predstavljaju i knjigu “Trois Quarts - Three Quarters” tri četvrtine veka, mode i dizajna koja je prezentovana tokom proslave 75-og. rođendana Instituta, kroz oči dva uticajna kritičara, Suzanne Trocmé - Wallpaper urednika i Clair Watson-a -jednog od najprestižnijih modnih istoričara.

Kao rezultat ovog ekskluzivnog partnerstva, publikacija slavi istoriju modnog fenomena i u vezi je razvojem Instituta Marangoni od osnivanja, pa do najnovijih kreacija svojih najtalentovanijih studenata. Izlet u modni univerzum kroz prošlost, sadašnjost i budućnost je vizualizovan kroz slike poznatih dizajnera i potvrde (dokaze) mladih diplomaca.

Deo knjige posvećen je svedočenjima nekih velikih protagonista međunarodnog modnog sistema kao što su Giorgio Armani, Anna Zegna, Romeo Gigli i Antonio Berardi, koji su dali svoj doprinos u ovoj knjizi, naglašavajući značaj specifične obuke za uspeh u svetu mode.

Zastupnik Instituta Marangoni je Nemestic Studio iz Novog Sada.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services