555 KUBIK

Naleteo sam na jedan interesantan sajt (bolje reći - projekat) ovih dana. Radi se o vizuelnom radu pod nazivom 555 KUBIK - 'How it would be, if a house was dreaming?' u okviru projekta URBANSCREEN.

Zamisao ovog projekta proizilazi iz samih osnova arhitekture - počevši od teorijske koncepcije pa sve do samih vizuelnih detalja i estetike. Osnovna ideja je bila da se na neki način probije led i na jedan inovativan i neobičan način animira skoro hirurški projektovana kubna fasada Gegenwart galerije hamburške Kunsthalle tipične za Oswalda M. Ungersa.

U svakom slučaju, upečatljivo.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

60Seconds's picture
60Seconds
12:40 08/08/09

Wow

Ovo izgleda toliko sjajno, baš bih voleo da prisustvujem nečemu ovakvom.

Hvala što si izdvojio ovaj video, bilo bi mi žao da ovako nešto nisam video, pa makar i na ekranu.

Vasilije Perović's picture
Vasilije Perović
14:50 10/08/09

Slažem se...

Zaista je impresivno, a zgrada kao da je živa. Smatram da je neviđena šteta što se kod nas ne rade slične stvari s obzirom da u ovom gradu postoji dosta (neiskorišćene) kreativne energije i dosta prostora (odmah mi na pamet padaju blokovi za ovakvu akciju, a možda čak i MSU). U svakom slučaju - velika šteta.

60Seconds's picture
60Seconds
11:12 28/08/09

Hm, meni je pala na pamet

Hm, meni je pala na pamet zgrada poslovnog centra Ušće... ciljam možda malo previše visoko, ali to bi bio doživljaj, pogotovo što se ta zgrada vidi sa velikog broja lokacija u Bg :)

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services