iPhone kao studijski fotoaparat?

Danas mi je neko prosledio zanimljiv link vezan za fotografiju. Naime, radi se o video blogu Fstoppers nastalog 2009. godine kao brainchild dva profesionalna fotografa - Patrick-a Hall-a i Lee-a Morris-a. Projekat je zamišljen tako da prikaže kvalitetan video sadržaj vezan za ovu industriju i da na taj način poveže kreativce iz oblasti fotografije.

Fstoppers

Sve bi to bilo samo simpatično i ne preterano inovativno da momci nisu u fazonu da eksperimentišu i da se zezaju. Tako su i ove nedelje odlučili da uz dozu humora urade nešto malo drugačije. Odlučili su da dokažu da se čak i sa lošim "fotoaparatom" mogu dobiti kvalitetne slike - šta god im to značilo... Kao "zamorče" odlučili su se za iPhone 3Gs sa kamerom od "čitavih" 3 mega piksela. Moram priznati da sam kao neko ko i nije neki obožavalac studijske fotografije bio veoma skeptičan povodom ovakvog eksperimenta. Uprkos tome što sam i sâm vlasnik iPhone-a, nisam siguran da bih se baš usudio da poredim integrisanu kamericu sa Canon-ovim 7D. Dobro, lažem... da sam Steve Jobs, možda i bih.

Fstoppers

Uzimajući u obzir kvalitet izabranog "fotaparata" kapiram da fotke koju su nastale tokom ove foto seanse i nisu baš toliko loše. Iskreno, očekivao sam mnogo gori rezultat. S druge strane, ruku na srce, iako možda sve nije u fotoaparatu, dosta toga je vezano za rasvetu koja je u ovom slučaju profesionalna. Kapiram da joj je i cena isto tako profesionalna...

Fstoppers

Fstoppers

Elem, moram priznati da me je filmić poprilično inspirisao, stoga kapiram da ako zagusti uvek mogu da se latim svog vernog iPhone-a i započnem svoj privatni foto studio. Svi zainteresovani mogu slobodno da se jave. Za svadbe i mature 20% popusta... po principu - "Ideja Vaša - iPhone naš."

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services