Izrezbareni Pariz

Pre neki dan sam se vratio iz Budimpešte gde sam posle dužeg vremena imao priliku za mali "reunion" sa prijateljima iz Pariza. Jeste da je bilo kratko, ali svakako prijatno. Nema šta, pukla me nostalgija. 

Kad sam se vratio, i nisam imao neku inspiraciju da blogujem, ali sam sasvim slučajno naišao na nešto što mi je ponovo izmamilo osmeh. Naime, sasvim slučajno sam naleteo na web stranicu Marka Andrew Webber-a, 23. godišnjeg grafičkog dizajnera iz Reading-a, Engleske i člana ISTD-a (International Society of Typographic Designers). Ono što je izazvalo promenu raspoloženja su Markovi radovi po nazivom "Where in the World Map Series" koji su zapravo izrezbarene mape velikih svetskih gradova koje je započeo 2006. u okviru London Design festivala. Među gradovima koje je radio nalaze se Njujork, London i Amsteradam i naravno Pariz koji mi je nekako najbliži k srcu. Mapa je dimenzije 150x180cm što je poprilčno upečatljivo (bukvalno), a zanimiljivo je da zaista liči na Pariz iz ptičje perspektive.

Paris

U svakom slučaju, drago mi je što se upravo ovo nekako poklopilo posle ovog vikenda. Jedva čekam da Mark počne sa printovima jer imam savršeno mesto na zidu koje bi bilo zaduženo za ovakvu vrstu nostalgije. À la prochaine Paris!

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Komentari

Timothy Collins's picture
Timothy Collins
16:40 25/12/09

Ice letters

His magazine covers and ice letters are terrific: 

www.markandrewwebber.com/index.php 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services