Palazzo Pepoli

 

Palata  Pepoli nalazi se u Bolonji i predstavlja poslednji u nizu muzeja u okviru projekta Genus Bononinae. Inaugurisana je u januaru 2012. godine.

Jedinstven muzejski kompleks prostire se na 20.000 kvadratnih metara a postavka u palati prostire se na 6.400 kvadratnih metara, posvećena je istoriji grada Bolonje od perioda Etruraca do današnjih dana.Gradnju palate počeo je 1344. godine Tadeo Pepoli a završena je sa mnogim izmenama 1723. godine. Smrću poslednjeg člana porodice Pepoli palata prelazi u ruke grada Bolonje sa celokupnim inventarom, umetničkim delima i raznim materijalom korisnim za proučavanje.Današnji izgled projektovao je arh. Mario Bellini a grafički  je upotpunio arh. Italo LupiU centralnom delu palate nalazi se Kula vremena, La torre del tempo, koja je od stakla i čelika i koja povezuje prizemlje sa gornjim spratom. Ona simboliše moć srednjovekovnog dvora i postaje epicentar događanja.

Grad voda, La citta delle acque, predstavlja rekonstruisani kanal koji je u mraku a nalazi se ispod grada i osvetljen je sofisticiranim osvetljenjem.

Cela postavka prostire se kroz 34 prostorije gde se smenjuju ličnosti, događaji, anegdote... najvažniji simboli grada kroz  kombinaciju predmeta, slika i multimedijalnih elemenata.

Konzervirana i očuvana palata, arhitektura trećenta, barokni gipsani radovi, oslikane tavanice savršeno se uklapaju i  prihvataju bez grubog nametanja elemente savremene arhitekture i dizajna koji celom projektu daju boju i živost.

Adaptacijom celog zdanja nije narušena autentičnost dekora i njena istorijska vrednost.

 U ovom projektu tradicionalno i savremeno se ne nadmeću već se dopunjuju i podržavaju.

Palazzo Pepoli nalazi se u Via Castiglione 8.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services