Hello, my name is Paul Smith

Dizajn muzej u Londonu predstavlja izložbu koja se kreće kroz život Pol Smita, kreatora, kolekcionara, bicikliste, (prekinuo karijeru profesionalnog bicikliste još kao tinejđžer posle ozbiljnog pada sa bicikla) zaljubljenika u život i u lepe stvari.

Njom se obeležava  40 godina rada i 67 godina života ovog umetnika.

“Tajna uspeha? Ljubav prema životu i svakodnevno buđenje sa pozitivnim mislima i hjihova razmena sa mojom suprugom koja je zaslužna za moj uspeh” - tako Pol Smit opisuje sebe i svoj život.

Ovu izložbu posvećuje supruzi koja je takođe modni dizajner i koja mu je idejama i savetima otvorila vrata umetnosti.

To nije retrospektiva Smitovog rada već pogled na njegov život, interesovanja, inspiracije, ljubavi. Prvi show-room u hotelskoj sobi u Parizu gde je bilo izloženo samo šest košulja, dva džempera i dva odela a u kome se pojavila samo jedna osoba koja je na sreću bila i kupac, odatle sve kreće…

Prva modna revija se održala u stanu prijatelja, sam je pisao pozivnice a posluživao se šampanjac iz lokalne samoposluge.

Sadašnji atelje na Covent Garden -u.

Radni sto prepun gomile interesantnih sitnica i predmeta za kojim nikada ne sedi jer ne može da nađe slobodnog prostora za rad. 

Velika kolekcija fotografija, prvi fotoaparat dobija sa 11 godina od oca i od koga se nikada ne odvaja, (uradio je fenomenalan portret Mik Džegera)

Zatim tu su grafike, slike…Banksi, Dejvid Hokni, Endi Vorhol ...

...citati, izjave, misli, kreacije, strast prema buvljacima i antikvitetima, sve spakovano na jednom mestu gde pruža jasnu predstavu genijalca, jednostavnog čoveka sa puno ideja i interesovanja, porodičnog čoveka, muža, prijatelja poznatih, slavnih ljudi i običnih ljudi. David Bejli mu je bio veliki prijatelj.

Ovde ideje dolaze iz različitih inputa od tanjira špageta preko arhitekture, fotografije, raznih objekata, lutaka, robota….

Dizajnira pobedničku Roza majicu – Maglia Rosa za Giro d Italia, biciklističku trku kroz Italiju, 2013. godine.

Dogma bicikl

Kacigu

Radio

Izloženo je 70 000 dugmića

Čvrsto stojeći na zemlji Pol Smit uspeva da pretvori svoj talenat u super uspešan biznis a izložbu završava  rečima: “Sve što ovde vidite ne dolazi od novca već iz srca”.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services