Ropewalk Market - Maltby Street Market

Jedna od najzanimljivijih tačaka Londona su definitivno pijace, Borough Market, Brick Lane Market, Brixton Market...i naravno od skoro i Ropewalk Market.  Oni su postali deo britanske kulture i svakodnevnice.


Ropewalk Market se nalazi u blizini poznatog Borough Market -a i Tower bridge-a. Teže se pronalazi jer je smešten u jednoj poprilično uskoj i kratkoj ulici sa tezgama sa jedne strane i lokalima sa druge strane ulice koji prodaju interesantnu i neobičnu hranu odličnog kvaliteta. Vlada vintage atmosfera na originalnoj lokaciji. Oivičen je zgradama i ušuškan, skoro skriven. Izgleda kao da su želeli namerno da ga sakriju a onda kada ga pronađete prava milina.


Na Ropewlk-u se mogu pazariti gotova jela i specifični proizvodi kao što su sirevi, salame, kolači, sendviči sa cveklom, topljenim sirom, raznim korenitim biljkama, ostrige, razna riba, pice i još mnogo toga a ima dosta kafea i restorana.

Živopisno, vedro i nasmejano. Veliki broj ljudi se gura na sve strane a u lokalima se teško nalazi slobodno mesto za sedenje. Vrvi od života i veselja.


Niz malih proizvođača nudi svoje proizvode i objašnjava njihov sastav, poreklo i specifičnosti. Mogla bih reći da su oni miks tradicionalnih i inovativnih farmera.

Sva ta hrana je neodoljiva, napravljena na licu mesta, sveža, topla, ukusna, prepuna mirisa i raznih začina. 

Ima tu seoskog šika, folklora, hipi detalja i urbane utegnutosti.

Otvoren je subotom od jutra do ranog popodneva.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services