A.5 Foto brošure

Kolektiv A.Formati predstavili su krajem marta u Novom Sadu četiri nove A.5 Foto brošure.

Izložba A.5 Foto brošura bila je otvorena 29. marta u galeriji ULUV, u Bulevaru Mihajla Pupina 9 u Novom Sadu. Foto brošure su bile dostupne za prodaju u limitiranom tiražu na otvaranju izložbe. 

Autori foto brošura su: Marija Kovač, Marija Mandić, Gordan Jarić, Danijel Šivinjski.    

Koncept izložbe rezultat je saradnje umetnika učesnika i A3.Format grupe tj.njene saradničke dizajnerske platforme za samoizdavaštvo A.Formati čiji je osnivač Filip Bojović. 

A3.Format grupa je osnovana 2005. godine u Novom Sadu kao neformalni dizajnerski kolektiv. Od 2010. godine deluje kao neprofitabilna nevladina organizacija za samoizdavaštvo.

Ova grupa je inicijator mreže A.Formati dizajnersko-umetničke saradničke platforme posvećene promociji mladih autora kroz društveni aktivizam, samoizdavaštvo, “uradi sam” etiku, princip razmene i kolaboracije savremenog i inovativnog grafičkog dizajna koji se objavljuju u periodičnim A3.Format publikacijama, A4.Knjigama, A5.Brošurama i A6.Fanzinima.

Najnovija izložba A.5 Foto brošura poslednja je u nizu aktivnosti koje ova novosadska platforma ostvaruje već duži niz godina. Platformu čini preko 600 dizajnera i vizuelnih umetnika sa prostora bivše Jugoslavije i šire, što je čini najvećom takvom dizajnerskom platformom na Balkanu.

Princip funkcionisanja A.Formati platforme sastoji se u preciznom odabiru društvenih tema, koje se putem javnih konkursa obrađuju od strane mladih autora sa područja Srbije i bivše Jugoslavije.

Svi pristigli radovi se predstavljaju na aformati.com zvaničnom sajtu i a3format.blogspot.com zvaničnom blogu.

A3.Format grupa je 2010. nagrađena ERSTE nagradom u Srbiji i GRIFON nagradom za najbolji grafički dizajn u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj, u kategoriji knjiga i druge publikacije.


Ukoliko ste propustili izložbu A.5 Foto brošura imate priliku da vidite kako je izgledala!

A.Formati collective present four new A5.Photo brochures from A.Formati on Vimeo.

 
Fotografije: WE ARE RIGHT 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services