Designed na DDW-u

Svake godine u oktobru Design Platform Eindhoven (DPE) organizuje holandsku nedelju dizajna (Dutch Design Week). DPE je profesionalna organizacija koja uz pomoć Eindhovenske dizajnerske zajednice stremi da razvije i podstakne dinamičan ambijent u svim kulturnim, društvenim i ekonomskim oblastima u regionu Eindhovena. U tom smislu, DPE organizuje događanja, konferencije, predavanja i radionice koje se osnivaju na tri principa: kulturnom stimulacijom, društvenom kohezijom i ekonomskim napretkom.

Na ovogodišnjoj holandskoj nedelji dizajna koja će se odvijati u Eindhovenu od 17. do 25. oktobra web magazin Designed.rs će po specijalnom pozivu DDW-a učestvovati kao izlagač ali i kao jedini predstavnik regiona bivše Jugoslavije.

Cilj ovogodišnjeg skupa će biti promocija srpskog dizajna, okupljajući najbolja i najkreativnija imena domaćeg dizajna. Na taj način, Designed.rs će predstavljati našu zemlju kao centar regionalne pokretačke energije, pružajući platformu koji bi dizajnerima omogućila da prikažu radove kroz mnoštvo raznih disciplina počevši od grafičkog dizajna, vizuelne umetnosti, produkt i industrijskog dizajna, pa sve do tipografije.

Imajući u vidu da je jedna od glavnih tema ovogodišnje nedelje dizajna u Eindhovenu učvršćavanje međusobnih i ekonomskih veza, jedan od ciljeva Designed-a jeste da tokom DDW-a posluži kao spona između srpske dizajnerske zajednice i privrednog sektora. Za vreme DDW-a očekuje se oko 80.000 posetilaca od kojih će više od pola predstavljati međunarodnu dizajnersku zajednicu, krupne multinacionalne kompanije i renomirane obrazovne ustanove. Cilj Designed-a će biti da plasira, afirmiše i ostvari dugotrajnu saradnju između ova dva međuzavisna sektora na međunarodnom nivou, stvarajući nove mogućnosti za razvoj i konkurentnost dizajna u Srbiji i regionu.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services