Graduation Show 2010

Tokom holandske nedelje dizajna koja je trajala od 23 do 31. oktobra, Design Academy Eindhoven je organizovala svoj godišnji Graduation Show koji se održao u zgradi deWitteDame u Ajndhovenu. Na izložbi su prikazani radovi 132 diplomaca sa ove prestižne akademije.

Chin Pong Leung je jedan od diplomaca koji je učestvovao na ovoj izložbi, a njegov projekat se zove From Language to Design.

Chin Pong Leung - From Language to Design, photographer: Vincent van Gurp.
 

Njegov projekat govori o tome kako jezik može da se koristi kao element dizajna koji odražava kulturu, istoriju i tradiciju. Istraživajući različite upotrebe jezika, od osnovnog do poetskog, za kreativno izražavanje, došli su do izražaja različiti elementi koji mogu da se primene i u dizajnu.

Hoi Nap Chan koji dolazi iz Hong Konga je takođe predstavio projekat From Language to Design.

Hoi Nap Chan - From Language to Design, photographer: Vincent van Gurp


Tal Erez
iz Izraela je predstavio svoj projekat pod nazivom Design for a new consumer.

Ova teza se bavi okvirima. Dajući pregled društvenih, tehnoloških i kulturnih zbivanja, u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, obeležava proizvode dizajna i povezanost sa potrošačem. Njegov projekat nudi potrošačima način da učestvuju u kreativnom procesu, da omogući dijalog koji bi potvrđivao uzajamne kvalitete. Ova teza se odnosi na razmatranje komunikacijskih okvira, novi interfaces koji može da stvori jak, opipljiv jezik za ovu vrstu dijaloga.

Tal Erez - Design for a new consumer, photographer: Vincent van Gurp

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services