London Design Festival 2010

Time Square by Tenshi7

Tenshi7 je predstavio svetleću zidnu instalaciju koja se sastoji od 12 cilindričnih svetlećih komponenti od aluminijuma pod nazivom Time Square tokom trajanja London Design festival-a, na 100% Design London 2010. Zidni svetleći časovnik Time Square čine četiri komponente koje su postavljene tako da formiraju krst u sredini, a osam komponenti su spojene metalnim zglobovima koji formiraju kvadratni okvir dimenzija 1,40m x 1,40m.

Pressed Chair by Harry Thaler

Stolice pod nazivom "Pressed Chair" je dizajnirao Harry Thaler i predstavljene su na Tent London-u 2010. godine. "Pressed Chair" su stolice od aluminijuma koje mogu da se savijaju i menjaju oblik a samim tim štede prostor. Thaler je uspeo da napravi stolicu koja pomera granice minimalizma i materijala. Iako aluminijumska stolica može da se podigne sa samo dva prsta, ona je izuzetno jaka i otporna bez podrške spoljašnje strukture, a dostupna je u dve boje.Lean Line

Kolekciju nameštaja sa linijama pod čudnim uglom, neočekivanim detaljima i raskošnim bojama je pokrenuo studio za obradu drveta Derek Welsh. Svojom novom kolekcijom je studio Derek Welsh savršeno spojio staru tradiciju stolarije sa modernom estetikom. Kolekcija koja sadrži stolice, sto i komode je predstavljena na 100% Design London Event u okviru London Design Festival-a.

"White Rot"

Frost Produkt

Mobilnost je vrlo važna komponenta urbanog života i zbog te činjenice su proizvodi koji pomažu u održavanju te mobilnosti jako važni. Mobilni telefoni, dokumenta i druge lične stvari su uvek sa nama gde god da se nalazimo, ali to nije slučaj i sa našim nameštajem. Norveška industrijska dizajn agencija pod imenom Frost Produkt je učestvovala na Norwegian Prototypes izložbi u Londonu u okviru London Design Festivala na kom je predstavila svoje dizajnirane proizvode koji su mogli da stanu u kofer ručnog prtljaga.


Bend-Sofa by Patricia Urquiola

Italijanska kompanija B&B Italia u saradnji sa Wallpaper* magazinom prikazala je na londonskoj premijeri u okviru trajanja LDF-a (London Design Festival), novu Bend-Sofu koju je dizajnirala Patricia Urquiola. Bend-Sofa je bila prikazana sa pratećom instalacijom čuvenog filmskog reditelja i dizajnera Johnny Hardstaff iz Ridley Scott Associates-a. Bend-Sofa koja je bila prvi put prikazana na Milan Design Week 2010, je hiljaditi projekat kompanije B&B Italia.

Lamped by Irena Kilibarda

Oled lampa koju je dizajnirala Irena Kilibarda imala je svoje prvo ali uspešno izlaganje za vreme trajanja Londonske nedelje dizajna u sklopu manifestacije Tent London, Truman Brewery, a u okviru izložbe Content Contemporary (stand F23). O ovom novom tehnološkom rešenju OLED osvetljenja smo već pisali na Designed.rs ali smo tada ilustrovali renderima. Sada imate prilike da vidite kako izgleda realizovana i "živa" lampa Lamped na štandu Tent London.

Sé Collection by Jaime Hayón

Tokom trajanja London Design Festival-a od 18 do 26. septembra 2010.godine,  prikazana je nova kolekcija nameštaja pod nazivom Sé Collection rađena za London based kompaniju za koju dizajn potpisuje Haim Ajon (Jaime Hayón).

Tom Dixon’s new office at the Dock

Tokom London Design Festival-a 2010, Tom Dixon je pokrenuo svoj prvi London shop na londonskim dokovima. Tom Dixon prilikom uređivanja prostora kancelarije i glavnih stepenica u White Building je odabrao kompaniju Bolon, i njihovu kolekciju Botanic and Graphic, koja je jedna od najpopularnijih njihovih zbirki danas. Tom se prvi put upoznao sa Bolon proizvodima kada je kao kreativni direktor 100% Design Show, pre par godina, tražio proizvode za VIP room.

Glass works by Cathrine Maske and Klart Glass

Cathrine Maske i Klart Glass su proizveli razne predmete napravljene od stakla, kao i niz novih svetiljki koja su samo neka dela koja će biti prikazana na 100% Norway 2010 exhibition krajem septembra. Na izložbi koja je sastavni deo 100% Design event na London Design Festival-u, će biti predstavljeni neki od najboljih dizajna na svetu, uključujući i predstavljanje novih proizvoda od porcelana by Wik & Walsøe, zidne obloge by Scandinavian Surface and Hive, lampe by Scusi i razne vrste prekrivača koji su dizajnirali Anderssen & Voll for Røros Tweed...

Svev light object, designed and manufactured by Cathrine Maske. 
 

Tent London

Preko 200 dizajnera i kompanija predstavlja najnoviji nameštaj, rasvetu, digitalne proizvode na Tent Londonu koji se održava od 23 do 26 septembra. To je mesto gde arhitekte, dizajneri, trgovci, dizajneri enterijera i drugi dolaze da pronađu inspiraciju za svoje najnovije projekte. Ove godine svoju zbirku će predstaviti između ostalih i Byply, Ercol, Bolon, Iguzzini, groupdesign, LW design, Dsignedby, Alex Randall, Jung Myung Taek, Musuchouse, Naja Utzon Popov, Moore Designs, Lizzie Mary Cullen, Standfast & Barrack, Mathmos, Areaware, A+Z Design, Mini Moderns, Ashby & Boyle, Curiousa & Curiousa, Miller Goodman, Sessio, Kitty & Dude, We Have Furniture..

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services