Belgrade Behance Campus

Kako je prošao najveći svetski kreativni događaj u Beogradu? Oko 2000 ljudi na Belgrade Behance Campus-u u okviru Mikser Festivala!

Ovogodišnji Belgrade Behance Campus-u u okviru Mikser Festivala održan je u periodu od 3. do 7. jula, a posetilo ga je više od 2000 ljudi, što Belgrade Behance događaj čini najvećim i najsadržajnijim Behance događajem u svetu.

Organizacija Lege Artists koja stoji ispred ovog projekta je zapravo grupa mladih kreativaca koji organizuju svetske kreativne događaje u Srbiji. Jedan od njih je Belgrade Behance - deo globalne mreže Behance događaja, koji nastaju kao razmena ideja kreativaca sa Behance sajta u offline svetu, gde mogu da dobiju direktno profesionalno mišljenje o svojim radovima i to od eksperata iz industrije. Počeli su sa 300 ljudi, da bi ovogodišnje izdanje na Mikseru posetilo 2000 ljudi.

Ovakve akcije dokazuju da se kreativna zajednica u Srbiji širi, i da su mladi željni novih događaja koji ih povezuju sa svetom i industrijom. Takođe, ovo je prvi Behance događaj u svetu koji je trajao 5 dana, a u nastavku možete videti sta se sve dešavalo.

Belgrade Behance Campus Dan 1.

Prvi dan Belgrade Behance Campus događaja počeo je sa How to Make Portfolio radionicama (powered by Saturized - The Interactive Agency) koju je vodio jedan od vodećih domaćih dizajnera - Goran Pandža.
Nakon toga, specijalni gosti bili su mladi kreativci iz Kine sa PoliU univerziteta iz Hong Konga. U 7 sati svečano je objavljen početak događaja i otvorena je izložba Serbia Behance Showcase (powered by Superdot). Od 200 prijava odabrano je 8 najboljih Behance radova za koje su prisutni mogli da glasaju. 

Belgrade Behance Campus Dan 2.

Prvo su održane How to Make Portfolio radionice (powered by Eipix) gde su prisutni imali prilike da čuju Slobodana Jovanovica COBU,  jednog od vodećih dizajnera u Srbiji i Nenada Ivanovića, dizajnera. Nenad je pričao o benefitima Behance platforme i o tome kako je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom od kada je na Behance sajtu. Coba je kroz druženje sa učesnicima radionice objasnio kako da predstave svoje radove budućim poslodavcima.

Nakon radionica, u Design Hub-u održana je 99U Inspiration Night gde je predstavljena prestižna konferencija iz Njujorka - 99u Local za koju Lege Artists jedini u ovom delu Evrope ima licencu. Kroz govore naših eminentnih kreativaca prikazano je kako će izgledati konferencija u septembru. Gosti su bili: Marko Cvetković (Insomnia Studijo), Slavimir Stojanović (FUTRO) i Nenad Ivanović (osnivač Lege Artists organizacije), koji su komentarisali 99u video snimke svojih kolega iz Amerike i otkrili koji od inostranih saveta se mogu primeniti i kod nas.

Takođe, objavljena je ekskluzivna vest da će se 99u Local konferencija po prvi put održati sredinom septembra u Beogradu i da su prijave otvorene, a ulaz slobodan. Za detaljnije informacije pratite Belgrade Behance Reviews na Facebook-u.

Belgrade Behance Campus Dan 3.

How to Make Portfolio radionice održao je Nikola Vukašinović, grafički dizajner, a nakon toga Nenad Ivanović objasnio je benefite korišćenja Behance sajta.

Nakon radionica, LOGO EXCHANGE događaj okupio je zanimljive klijente koji su se prijavili na događaj kako bi im Behance dizajneri uradili logo. Za uzvrat, klijenti su spremili poklone, kao nagradu za trud dizajnera. Klijenti su bili: Extreme d.o.o., Mali Dnevnik, MoneyTree. Behance dizajneri koji su radili logoe su: Mario Milojević, Dimitrije Miković. Ian Trajlov sa mentorom Uglješom Vrceljom.

Takođe, trećeg dana posetioci su uživali u bašti Nordeus kompanije, gde su mogli da pričaju o gejmingu, druže se sa Nordeus Artistma i crtaju i prave zanimljivu video igru. Vise na ovom linku.

Belgrade Behance Campus Dan 4.

Dan Fotografije (powered by SAE Institute Belgrade)

Ovaj dan počeo je sa Photography Portfolio Reviews (powered by SAE Institut Beograd) koje su vodili istaknuti fotografi: Vladimir Tatarević-Success Images (profesor na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu), Aleksandar Anđić (predavač Fotografije na SAE Institutu u Beogradu) i Nemanja Pančić (višestruko nagrađivani dokumentarni fotograf) iz fotografskog kolektiva Kamerades. Cilj ovih radionica bio je da 30 učesnika podeljenih u tri grupe, pokazu svoj portfolio i dobiju feedback za poboljšanje istih od eksperata iz industrije.

Nakon radionica, prvi spotlight prezentator na ovogodišnem Belgrade Behance Campusu bio je Miša Obradović, jedan od najboljih srpskih modnih fotografa. On je govorio o svom putu od Pravnog fakulteta do modne fotografije, odgovarao na pitanja publike i oduševio mnoge. Pamtimo rečenicu: "Nijedna kopije ne može da bude bolja od originala".

Naravno, tu su bili artisti iz Nordeus kompanije koji su i dalje delili znjanje o gejmingu, učili sve zainteresovane da lako naprave svoju prvu igricu, družili se sa gostima i tražili mlade talente koji bi postali deo njihovog tima.

Belgrade Behance Campus Dan 5.

Dan Grafičkog Dizajna i svečano zatvaranje događaja 

Poslednji dan ovogodišnjeg Belgrade Behance Campusa. Veliki dan, puno dešavanja, zanimljiva predavanja, radionice, mnogo ljudi, nagrade i zatvaranje događaja.

Dan je počeo sa Graphic Design Porfolio Reviews radionicama, koje su vodili eksperti iz industrije: Miloš Ilić (radionicu sponzorisao Extreme d.o.o. ), Lorem Ipsum Studio (radionicu sponzorisao Unibrand Communications) i Borut Vild (radionicu sponzorisali FluidUI.com i Infogr.am). 

Nakon radionica, govorili su Braća Burazeri, koji su ispričali svoju priču od početka do kraja, objasnili ideju koja stoji iza njihovog brenda DechkoTzar. Od grafita, preko TV-a, do svog studija postali su brend sam za sebe. Ono što će ostati upamćeno iz njihovog govora je da treba da radimo posvećeno i da radimo ono što volimo.

Takođe, tokom poslednjeg dana BBC, tu su bili i Nordeus Artisti. Svi prisutni su mogli da uživaju u Nordeus bašti, slušaju o gejmingu i naprave svoje prve karaktere za video igru.Na kraju je održano svečano zatvaranje Belgrade Behance Campus-a, koji je po prvi put u svetu trajao 5 dana i samim tim potvrdio mesto najvećeg i najsadržajnijeg Behance događaja u svetu. Dodeljene su nagrade (Behance Coin, Gestalten i Los Logos knjige, kurs fotografije na SAE Institutu, Infogram Licence, zahvalnice) najperspektivnijim učesnicima radionica i posebne zahvalnice predavačima, mentorima radionica i organizacionom timu BBC-a.

Lege Artist već u septembru nastavlja sa organizovanjem 99u Konferencije koja stiže iz Njujorka u Beograd. Ulaz je slobodan, a prijave su obavezne. Možete da se prijavite na ovom linku.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services