Creative Space Serbia 2013

Izložba Creative Space Serbia 2013 kojom su uspešno predstavljeni radovi domaćih dizajnera na Milanskoj nedelji dizajna koja se održala od 9. do 14. aprila!

Platforma Creative Space Serbia, koju promoviše Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), se uz neverovatan uspeh predstavila na ovogodišnjoj Milanskoj nedelji dizajna 2013. Tema izložbe 2013, pod kreativnim vođstvom Mirka Tatarinija, profesora strateškog dizajna na fakultetu ISIA iz Firence, je Yurope - Treći domaći pejzaž.

Predstavljeni proizvodi privukli su pažnju međunarodnih medija i o njima se uveliko piše. Do sada su već predstavljeni u Casa da Abitare, Grazia Casa Italia, preko Huffington Post-a do Domus online magazina. 

Takođe, dnevne novine Corriere della Sera i Il Sole 24 Ore su već prvi dan na svom online izdanju predstavile ovu izložbu uz preporuku da se obavezno poseti.

Platforma Creative Space Serbia ima trostruki cilj - promovisanje srpskog dizajna, stimulisanje saradnje dizajnera sa domaćim proizvođačima nameštaja i podržavanje razvitka kreativne industrije u Srbiji. Ovogodišnja izložba je dobila veoma dobre ocene svetske publike, a posećenost je bila rekordna od strane novinara, kupaca i šire publike.

Časopis Huffington Post navodi: ”Svaki od pobedničkih kreacija je inspirisan neophodnošću i poseduje jednostavnost u dizajnu i njegovoj egzekuciji”, dok IlGiornale.it piše o srpskom dizajnu uz naslov: ”Ulazak Srbije u Evropsku uniju preko Fuorisalone”. Kupci su ove godine bili izuzetno zainteresovani za kupovinu i zastupanje dizajnerskih rešenja naših autora na međunarodnom tržištu.Na ovogodišnjoj izložbi svoje radove su predstavili dizajneri Ana Babić, Ivan Kucina, Kako.Ko Dizajn studio, Milica Pavlović, Od-Do Arhitekti, Saša Mitrović, Stevan Đurović i Tamara Švonja čije su prototipove izradile firme „Gir", „Jasen", „Ergomade", „SCS Plus", „Simpo Šik", „Lanterna" i „Čempres". Rezultat ove saradnje su lampe Luna i Light Sisters, polica – vrteška Play, čiviluci Flat i Ne.Ko, orman – babuška Matrioška, multifunkcionalna kutija za čuvanje stvari i sedenje Deda, police Clara i StorINg Frame i komode Veliki i Mali Program za koje verujemo da će biti uvršćeni u komercijalne programe kompanija usled velike pažnje stranih kupaca i agenata.Radovi predstavljeni u Milanu su rezultat konkursa koji je sproveden sredinom prošle godine, a žiri koji je odlučivao o dobitnicima bio je sastavljen od predstavnika SIEPA-e: Nataše Vujović, Milene Radović, Ines Novosel i Nevene Jovanović i profesora za strategiju dizajna i razvoj proizvoda na Institutu za dizajn ISIA u Firenci Mirka Tatarini-ja.

Domaća publika će imati priliku da poseti izložbu od 18. do 27. maja u Kulturnom centru Beograd. Ove godine je po prvi put ustanovljena nagrada za najbolju saradnji između dizajnera i proizvođača na CSS projektu koja će biti dodeljena na otvaranju ove izložbe.

Više informacija o samim proizvodima, dizajnerima i proizvođačima nameštaja nalazi se na novoj ažuriranoj CSS internet prezentaciji posebno napravljenoj za ovaj sajam, koja slikovito predstavlja proizvode, ali i dizajnere i kompanije koji su se predstavili u Milanu.
 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services