Milano 2010

Moooi News!

Moooi je avangardna holandska kompanija, jedna od onih kompanija koja svake godine izlazi na kraj sa nenormalnom konkurencijom tako što ima dovoljno hrabrosti da projekte svojih dizajnera isprati od početka do kraja sa tehnološkim inovacijama koje znaju da budu jako skupe, ali sa dobrom procenom da se takvo ulaganje isplati.

Lolita_Dizajn: Nika Zupanc

Artek Shelving System

FInska kompanija Artek sa svakim novim proizvodom ne iznenađuje. Njihov standard je "uvek dobro". Možda je to zbog duge tradicije i iskustva. Možda zbog odgovornosti koju imaju prema svojim osnivačima Alvaru i Aino Aalto, velikim modernistima u oblasti arhitekture i dizajna. Artek - Art and Technology postoji od 1935.godine. Pored para Aalto, tu su tada kao suosnivači bili prisutni i Maire Gullichsen i Nils-Gustav Hahl. Artek je danas u vlasništvu švedske kompanije Proventus AB. Artek ima 5  radnji u Finskoj, dve u Helsinkiju, po jednu u gradovima Espoo i Turku, i radnju u okviru muzeja Alvar Aalto Museum u mestu Jyväskylä.

Andy Rementer for Skitsch

Skitsch je izdao 24 strane A5 kataloga napravljeno u saradnji sa Apartamento magazinom.
Knjižica je u funkciji stripa i ilustracija koje je radio Andy Rementer. Skitsch je italijanska firma nameštaja koja je smeštena u a Milanu.


Tecno Spa - Entering the 10's

Renomirana italijanska kompanija Tecno Spa i ove godine van sajamskih hala, u svom predstavništvu i kancelarijama u Milanu ali i u zoni Tortona. Šarmantna zgrada – bivša zgrada carine, I Caselli di Porta Garibaldi, sagrađena davne 1848. godine, i ove godine privlačila je pažnju brojnih posetilaca Milana. Kompanija Tecno Spa, osnovana 1953. godine, danas je lider u proizvodnji kancelarijskog nameštaja u Italiji, brend koji je postao sinomim za kancelarijski dizajn „Made in Italy”. Svoju reputaciju temelji na „kulturi projekta”, a to znači da prednost daje realizaciji kompletnog ambijenta nad prodajom pojedinačnih proizvoda.

Made in Berlin

Koordinisani od strane savremene dizajnerske platforme DMY Berlin i u saradnji sa Create Berlin, sedam dizajnera i kreativnih radionica iz Berlina su se i ove godine sastale tokom nedelje dizajna u Milanu u okviru izložbe "Made in Berlin - Open Process", kako bi otkrili nove prototipove i inovativne koncepte za buduće životne prostore.

Blå Station

Blå Station je švedska kompanija, porodični biznis, koji je nastao iz želje jednog dizajnera da proizvodi nameštaj koji se njemu lično dopada, i koji po njemu zaslužuje da se nađe na tržištu.
Kompanija je locirana u jednoj fabrici za šivenje, u mestu Åhus, na jugoistočnoj obali Švedske gde je okean jako nemiran.

Blå Station_Bimbo

Tom Dixon

Osnovana 2002.godine, Tom Dixon je kompanija koja se bavi dizajnom i proizvodnjom rasvete i nameštaja. Osnovao ju je Tom Dixon lično, britanski dizajner koji je prilično uspešno izbrendirao svoje ime. Brend Tom Dixon je inspirisan britanskim jedinstvenim nasleđem. Izbacuje nove kolekcije jednom godišnje i njegovi proizvodi se mogu kupiti u 52 zemlje širom sveta.

Effetto Castiglioni

Izložba Effetto Castiglioni održana je u Milanu između 12. i 24. aprila 2010. godine, u okviru izložbenog prostora kompanije De Padova. Posvećena je radu velikog dizajnera Akilea Kastiljonija (Achillea Castiglioni). Ova izložba je po prvi put predstavila modele izložbi, crteže i arhitektonske projekte ovog velikog majstora.

Uncovered, design in detail!

Pripremila_Tanja Đorđević
www.milanice.com

Uncovered, design in detail je izložba 6 dizajnera i njihovih 12 projekata predstavljenih na način da približe proizvodne procese publici, a sve to na protekloj nedelji dizajna u Milanu od 14 do 19.aprila ove godine.
Straws divan koji je dizajnirao Peter Johansen jeste reinterpretacija slamenog kreveta/divana, koji je napravljen od masivnog drveta i furnira, tapaciranog svetlim materijalima.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services