Made in Berlin

Koordinisani od strane savremene dizajnerske platforme DMY Berlin i u saradnji sa Create Berlin, sedam dizajnera i kreativnih radionica iz Berlina su se i ove godine sastale tokom nedelje dizajna u Milanu u okviru izložbe "Made in Berlin - Open Process", kako bi otkrili nove prototipove i inovativne koncepte za buduće životne prostore.

Smeštena u garažnom ambijentu gde su alati, mašine i radni materijali deo svakidašnjice, izložba Made in Berlin - Open Process pruža detaljniji pogled na različite procese u okviru dizajna, počevši od prvobitne inspiracije i konceptualnog rešenja pa sve do raznih fazi testiranja prototipova.

Upravo to i ilustruje filozofiju dizajna i metodu učesnika među kojima se nalaze: Werner Aisslinger, Mark Braun, Culture Form, e27, ett la benn, Ilot llov i OLIVERVO koji su odabrani od strane kustosa Mateo-a Kries-a (Vitra Design Museu), Flip-a Sellin-a (Create Berlin) kao i Ake-a Rudolf-a (DMY Berlin) kako bi razmotrili njihova portfolija i nove koncepte.

Werner Aisslinger: NETwork 3D stitching furniture - lampa, stolica, fotelja i serija činija

"NETwork 3D stitching furniture" projekat kombinuje nove tehnologije i primenjuje ih na tradicionalnim metodama tkanja stvarajući tako kolekciju tekstilnih predmeta. Predmeti iz kolekcije "NETwork 3D stitching furniture" - fotelje, stolice, činije i lampe su uz pomoć plotera izvezeni na taj način da suštinski izgledaju kao mrežasti virtuelni 3D predmeti koji plutaju u prostoru kao deo 3D tektstilne mreže.

Werner Aisslinger je gost ovogodišnjeg BDW 2010.
Poznati nemački arhitekta koji se od 1993. samostalno bavi industrijskim, grafičkim i koncept dizajnom. Njegova profesionalna biografija osim saradnje sa Jasperom Morisonom i Ronom Aradom, uključuje i uspešnu univerzitetsku karijeru. Radovi Wernera Aisslingera izlagani su u svim svetskim muzejima dizajna i galerijama kao što su MoMa, Metropolitan i Vitra Design Museum u Švajcarskoj. Neki od brendova sa kojima Werner Aisslinger sarađuje su Mercedes, Porro, Zanotta, Magis, Cappellini, a jedan od njegovih najpoznatijih radova je Loftcube, ugradna, prenosiva stambena jedinica, rađena u okviru kampanje za Audi A3.

Mark Braun: Lift - stolovi
Lift su svakodnevni modularni stolovi od plastike. Fasciniran plastikom i mogućnostima koje nudi tehnologija livenja komada nameštaja, Mark Braun dizajnira Lift, jednostavan svakodnevni i koristan komad nameštaja. Sto za svaku priliku, koji možete na različite načine kombinovati u prostoru.

Svaki sto ima fleksibilnu upotrebu, recimo jedna površina se koristi da na njoj stoje knjige koje trenutno čitate, a druga da na njoj stoje knjige koje ste pročitali. Čistom geometrijskom formom i jednostavnim dizajnom, Lift sto komunicira lepotu plastike u boji i završnih obrada površina,a u  kombinaciji sa izuzetnim mogućnostima koje pruža ovaj vid modularnog nameštaja.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services