Moooi News!

Moooi je avangardna holandska kompanija, jedna od onih kompanija koja svake godine izlazi na kraj sa nenormalnom konkurencijom tako što ima dovoljno hrabrosti da projekte svojih dizajnera isprati od početka do kraja sa tehnološkim inovacijama koje znaju da budu jako skupe, ali sa dobrom procenom da se takvo ulaganje isplati.

Lolita_Dizajn: Nika Zupanc

To je bio i slučaj sa ovogodišnjim novitetom proizvodom Lolita, koju je dizajnirala slovenačka dizajnerka Nika Zupanc. Ona nam je na Beogradskoj nedelji dizajna ispričala da je kompanija Moooi bezrezervno stala uz nju kako bi zajedno došli do realizacije ovog predivnog objekta, iako je njegova proizvodnja mnogo koštala.

5 O Clock Chair_Dizajn: Nika Zupanc
 

Nika Zupanc je Lolitu predvidela u tri varijante. Kao stonu i podnu lampu, ali i kao luster. Sledeća grupa proizvoda čiji dizajn takođe ona potpisuje je porodica proizvoda naziva 5 O Clock. U pitanju je 5 O Clock Chair i 5 O Clock Table.

 5 O Clock Chair and Table_Dizajn: Nika Zupanc

 

Inspirisana klasičnim engleskim porcelanom sa printovima roze ruža, Nika Zupanc je ovim prozivodima dala jednu romantičnu notu. Ovakve interpretacije klasičnog u savršenoj modernoj izradi nemamo prilike da vidimo često. Ovaj nameštaj reflektuje ljubav i potrebu za nobles stvarčicama u svakom domu. Nogari su od bukovog drveta, savršene glatke površine sa printovima ruža su od skaja. Reklo bi se da su snobovske ali ekološki održive!

Monster Chair_Dizajn: Marcel Wanders

 

Kako bi ostali u Moooi avangardnom tonu u ovom Report-u, izabrali smo i Monster Chair stolicu koju je dizajnirao Marcel Wanders, veliki holandski dizajner, alter ego kompanije Moooi, koji je mnogo puta do sada pa i sa ovim proizvodom takođe, uspeo da od kompanije Moooi napravi brend za čijim proizvodima uzdišete.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services