Tecno Spa - Entering the 10's

Renomirana italijanska kompanija Tecno Spa i ove godine van sajamskih hala, u svom predstavništvu i kancelarijama u Milanu ali i u zoni Tortona. Šarmantna zgrada – bivša zgrada carine, I Caselli di Porta Garibaldi, sagrađena davne 1848. godine, i ove godine privlačila je pažnju brojnih posetilaca Milana. Kompanija Tecno Spa, osnovana 1953. godine, danas je lider u proizvodnji kancelarijskog nameštaja u Italiji, brend koji je postao sinomim za kancelarijski dizajn „Made in Italy”. Svoju reputaciju temelji na „kulturi projekta”, a to znači da prednost daje realizaciji kompletnog ambijenta nad prodajom pojedinačnih proizvoda.

Ovogodišnji milanski Fuori Salone ponovo nije prošao bez spektakulranog nastupa kompanije Tecno Spa. Istorija ove kompanije je protkana posvećenim istraživanjem i uvek visokim kvalitetom proizvoda što je i omogućilo da se osam puta nađe u užem izboru za prestižnu nagradu Compasso d’oro i da je četiri puta i osvoji, da dođe do European Community Design nagrade, a ove godine tu je i Red Dot nagrada kao i izlaganje proizvoda u sedam muzeja širom sveta.Na trgu XXV Aprila u Milanu, u sedištu kompanije Tecno Spa, prikazan je put od istorijskih Teknovih ikona do sasvim novog, inovativnog koncepta Betaunopuntozero, novog Tecno proizvoda. U tek započetoj dekadi, Tecno će se predstaviti novom idejom organizacije radnog prostora, uz oblike i boje kolekcije Betaunopuntozero, koje je dizajnirao kretaivni tim studija Pierandrei Associati.

Ovogodišnji Tecno milanski događaj naziva Entering The 10's, prikazao je inovacije u dizajnu koje su podeljene po dekadama 60 godina unazad.

Tecno Spa kao kompanija otvorena za nova iskustva je ove godine bila i sponzor zone Tortona, tačnije Creative Economy Garden čiji je glavni akter nova kolekcija Betaunopuntozero. Creative Economy Garden je kvalitetan projekat sa bogatim sadržajem na ekskluzivnoj lokaciji sa značajnim partnerima. Mesto je savršeno za kulturne događaje, posvećene nacionalnom i internacionalnom marketingu kao i svetu dizajna.

To je zapravo pozorište, loft od 600 kvadratnih metara u zgradi Ermenegildo Zegna, prestižna lokacija u srcu zone Tortona. Zgradu je projektovao Antonio Citterio, ujedinivši eleganciju sa luksuzom samog brenda. Lounge deo, ispunjen tipičnom atmosferom zone Tortona i kulturom dizajna, je posvećen proizvodu i njegovoj internacionalnoj publici.

Bina koju je dizajnirao Studio Pieranderi Associati konvertuje lounge deo u embrionski stage, prijateljski i udoban, koji pomoću svojih elemenata jednostavnih za organizaciju prostora, stvara mesta za sastanke, relaksaciju, izložbeni prostor, ili privatnost ako je potrebna, i kombinuje indoor sa outdoor atmosferom. Krajnji rezultat je jedinstven i koherentan prostor u kome dominira bela boja. Prostor je harmonizovan zahvaljujući inovativnom Tecno Betaunopuntozero konceptu projektovanom od strane Studia Pierandrei Associati za kreativne prostore sa ciljem da kontroliše intenzitet radne površine i integriše potrebe za javnošću sa onima za privatnošću. Creative Economy Garden je mesto posvećeno novoj filozofiji i pristupu, koje treba iznova da pronađe harmoniju u okruženju, da objedini radne obaveze i relaks “pod istim krovom”.

Predstavništvo i kancelarije kompanije su bile domaćin izložbe Entering The 10's. Objekat je pre dve godine rekonstruisala kompanija Tecno na zahtev inženjera i generalnog direktora Paola Borsanija (Paolo Borsani), koji je bio idejni tvorac, kreator i promoter ovog značajnog projekta. Nažalost, gospodin Borsani nije doživeo završetak rekonstrukcije i svečano otvaranje novog prostora, za vreme Milanske nedelje dizajna, 16. aprila 2008. godine.Sedište kompanije Tecno u Milanu prostire se na 400 m2, raspodeljenih na tri sprata, u stalnoj ravnoteži između arhitekture klasicizma i zadovoljavanja potreba savremenog života. Tecno je projektom rekonstrukcije zgrade I Caselli di Porta Garibaldi dao novi oblik i značenje i sopstvenom konceptu radnog prostora. Neformalni radni prostori prate jedan drugi, bez oštrih elemenata pregrađivanja, sa kontinuitetom neutralnih boja stolova i kancelarijskih sistema, prekinutim jedino jarkim bojama detalja.Novi koncept radnog prostora koji je Tecno primenio u svojim kancelarijama deo je njihove vizije koja pomera granice tradicionalnog shvatanja poslovnog prostora. Podele na radna mesta su prevaziđene, a prednost se daje novim vrednostima kao što je fleksibilnost. Nije izostala ni stroga elegancija koja prožima čitavu ponudu ove kompanije. Dizajn Tecno radnog prostora postavio je arhitekta Pijero Lisoni (Piero Lissoni), umetnički direktor kompanije, koji je težio da atmosferom prostora prikaže i potcrta značaj i moć kompanije. Prepoznatljivost svakog pojedinačnog proizvoda nenadmašnog dizajna i vrhunskog kvaliteta deo su filozofije kompanije Tecno. Čitav objekat je opremljen njihovim proizvodima, sada već ikonama međunarodnog dizajna.Tecno ima prvorazrednu poziciju na eksluzivnom tržištu kancelarijskih enterijera. Kvalitet usluge vidljiv je na svim projektima koje je Tecno realizovao po meri: među njima su i renovirani Britanski muzej Normana Fostera u Londonu, enterijer tornja Agbar Žana Nuvela u Barseloni, biblioteka Umetničkog centra kraljice Sofije (Centre de Arte Reina Sofia) u Madridu, kao i novi kancelarijski prostori Sajma u Milanu i robne kuće Rinascente. Tecno raspolaže katalogom visokokvalitetnih dizajnerskih proizvoda, snažnih ali fleksibilnih, zahvaljujući, između ostalog, i estetskoj strogosti Pijera Lisonija (od 2004. godine umetničkog direktora preduzeća), kako bi dosledno i sa odgovarajućim formalnim identitetom mogao odgovoriti na specifične zahteve klijenata.

Fotografije: Tecno Spa

Generalni zastupnici u Srbiji: ROOM Interior Design Consulting 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services