Tom Dixon

Osnovana 2002.godine, Tom Dixon je kompanija koja se bavi dizajnom i proizvodnjom rasvete i nameštaja. Osnovao ju je Tom Dixon lično, britanski dizajner koji je prilično uspešno izbrendirao svoje ime. Brend Tom Dixon je inspirisan britanskim jedinstvenim nasleđem. Izbacuje nove kolekcije jednom godišnje i njegovi proizvodi se mogu kupiti u 52 zemlje širom sveta.

Od 13 do 19. aprila 2010. godine, Tom Dixon je na Milanskoj nedelji dizajna, u Superstudio Più u Zoni Tortona, predstavio novu kolekciju Industry. Fotografije sa izložbe potpisuje Nina Morris.
Pored predstavljanja nove kolekcije in vivo, predstavljen je projekat Tom Dixona Virtual Milan, koji je omogućio online posetiocima iz bilo kog dela sveta da iskuse Dixonovo predstavljanje na štandu u Superstudio Più u Milanu. Tom Dixon goes 3D je virtuelni projekat koji su podržali Design Bar i 3DVIA Technology, Dassault Systemes.

Prostom navigacijom avatara, a avatar je figura Toma Dixona posetioci su mogli da istraže sve elemente štanda, kao da su na samoj izložbi. Interaktivne informativne ikone informišu o proizvodima koji su predmet izložbe i nove Dixonove kolekcije Industry. Začuđeni posetioci samog štanda kao i online posetioci sa svojih web kamera, su projektovani na TV skrinu u okviru te virtualne scene. Posetioci izložbe su takođe bili u mogućnosti da iskuse Virtual Milan preko skrinova i 3D stakala na samom štandu.

Flash Factory bio naziv Dixonove postavke u Milanu. Flash Factory je deo predstavljanja Industry kolekcije, tako što su se odabrani ekskluzivni komadi pravili i prodavali.
Etch je naziv digitalno proizvedene kolekcije koja uključuje rasvetu, svećnjake od metala, uglavnom mesinga i čelika. Od novih proizvoda iz Industry kolekcije, u Milanu je predstavljen misteriozni Void, svetleći objekat, luster sa duplim dnom i zidovima, koji u materijalima postoji u varijantama od bakra, mesinga i čelika.

Void

Lusteri i rasveta od raznih metala je uža specijalnost Tom Dixona, ali on radi i nameštaj od drveta. Tako da je od ostalih novih proizvoda predstavljena drvena Peg coffee chair, izuzetno prilagodljiva, solidna drvena stolica, neobavezna ali i elegantna. Zatim, klupa nastala od ostataka drvene građe, kao nastavak njegove Offcut serije. Ono što je zanimljivo je da se ova klupa može sastaviti jednostavno, deo po deo bez ikakvih dodataka ili lepka. Jack, je polietilenska sitting, stacking, lighting "stvar" sada dostupna i u crnoj boji.


Peg

 Offcut Bench

Jack

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services