Uncovered, design in detail!

Pripremila_Tanja Đorđević
www.milanice.com

Uncovered, design in detail je izložba 6 dizajnera i njihovih 12 projekata predstavljenih na način da približe proizvodne procese publici, a sve to na protekloj nedelji dizajna u Milanu od 14 do 19.aprila ove godine.
Straws divan koji je dizajnirao Peter Johansen jeste reinterpretacija slamenog kreveta/divana, koji je napravljen od masivnog drveta i furnira, tapaciranog svetlim materijalima.

Dizajneri Elia Mangia, Giopato&Coombes, Elisa Honkanen, Jim Hannon-Tan, Line Depping&Jakob Jørgensen i Peter Johansen odlučili su da se suoče sa extra bogatstvom realnog zanatstva i da se predstave ovoga puta sa jednom dodatnom vrednošću, a to je da svoja znanja i tehnike koji garantuju reproduktivnost njihovih proizvoda podele sa publikom .
Ujedinjeni napor, prirodni materijali, tradicionalne i inovativne tehnike izrade, dali su život projektima oslobođenih od komercijalnih zahteva i logike industrije.

First Round za koji dizajn potpisuje Elia Mangia jeste stolica inspirisana tradicionalnim zanatstvom, posebno se odnosi na tehniku pričvršćivanja metalnih alata za ručke. Stolica je ručno izrađena od drveta kedrovine, i obložena je aluminijumskim pločama koje formiraju naslon.

Alfred fotelja koju su dizajnirali Giopato&Coombes je specijalna fotelja. Drvena struktura od drveta javora stvara neobičnu formu sedišta i naslona obloženih perjanim jastucima, koja ovu fotelju čini izuzetno udobnom.

Fly čiviluci za koje dizajn potpisuje Elisa Honkan jesu minijaturni čiviluci za odeću u formi aviona.

Kaldei lampa koju je dizajnirao Jim Hannon-Tan inspirisana je staklenim vratima poznatog Milanskog bara “Victoria Café”, i predstavlja miks tradicionalnog led svetla sa kompjuterskim 3D formama.

Io Jakoba Joergensena jeste polica - skulptura koja stvara efekat trodimenzionalnog u prostoru svojim izlomljenim vertikalnim i horizontalnim linijama. Pored nje na slici je Tuca-Tuca led lampa koju je dizajnirala Elia Mangia.

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services