TROJSTVO/TRINITY

Predstavljamo Art ediciju TROJSTVO u produkciji Dis-patch/Glory Hole! 

Glory Hole Galerija predstavlja specijalnu seriju ručno-štampanih grafika produciranih povodom zajedničke izložbe tri autora - Esh, D.L.T. i Sretan Bor.

Radovi predstavljeni u okviru projekta "Trojstvo", izrađeni u ograničenim serijama, sada se mogu poručiti posredstvom Dis-patch-a.

U septembru 2013. godine u berlinskoj Neurotitan galeriji premijerno je postavljena zajednička izložba autora iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Esh, D.L.T. i Sretan Bor okupili su se u okviru specijanog projekta "Trojstvo", grupne izložbe pretočene u jedinstvenu zajedničku postavku koja je okupila tri autora iza kojih je veliko iskustvo u okviru formalnih i neformalnih umetničkih praksi širom Balkana.

Projekat je inicirao kustos i kreativni direktor Dis-patch Kolektiva Relja Bobić. Fotografije sa izložbe koja je trajala od 27. septembra do 12.oktobra 2013 godine možete pogledati ovde.

Iako su postojale mnoge prethodne neformalne saradnje među ovim autorima, "Trojstvo" po prvi put istražuje procese svakog od trojice umetnika i bavi se različitim implikacijama same teme - od ličnih, istorijskih ili religioznih, do univerzalnih pitanja umetničkog ega i integriteta, kao i mogućnosti "umetničkog jedinstva".

Zajedničko za radove svakog od njih su neposredna komunikacija sa posmatračem, i čist i jasan pogled na svet. Oni su uvek izrazito lični, ali istovremeno se osvrću na univerzalna pitanja i promišljanja. 

Među segmentima izložbene postavke našle su se i četiri serije zajedničkih radova urađenih u tehnici sito-štampe, specijalno povodom ove izložbe i kroz specifičan proces. U okviru letošnjeg programa Grafičke kolonije mladih u Prolom Banji, autori su proveli nekoliko dana krajem avgusta kreirajući i producirajući 12 sasvim novih zajedničkih radova.

Svaku od prve tri serije (Trojstvo I-III) čine po tri rada, ručno štampana u ograničenom tiražu od 9 primeraka.

U okviru ovog procesa, na svakoj od grafika jedan autor je kreirao jedan "prolaz" odnosno lejer, a rezultat su jedinstvene kompozicije koje na istovremeno očigledan i apstraktan način prožimaju individualne stilove autora, koji su uspeli da realizuju specifičan proces multi-autorstva.

"Nultu seriju" čine grafike štampane u jednostavnoj crno-beloj varijanti (jedan prolaz), na Igepa papiru debljine 850gr, ali je proces njihovog nastanka još zanimljiviji.

Tokom boravka u Prolom Banji, autori su zajednički nacrtali ove tri kompozicije, stvarajući nestvarni i neočekivano zaokruženi asamblaž svojih pojedinačnih crtačkih stilova.

Nakon berlinske izložbe, predstoje još tri različita izdanja ovog projekta u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni, koja će biti realizovana do kraja 2014. godine. Postavke će imati promenjive formate, sadržaj i intervencije realizovane na licu mesta, dok će u međuvremenu grafike koje su sastavni deo izložbe biti na raspolaganju zainteresovanim kupcima putem direktne narudžbine.

Svi zainteresovani za neke od 12 radova iz četiri Trojstvo serije mogu se obratiti na e-mail info@dis-patch.com, kako bi dogovorili način plaćanja i preuzimanja radova.

Sve grafike su vertikalno orijentisanog formata dimenzija 50 x 70 cm, ručno štampane na visoko-kvalitetnim art papirima debljine 350gr, 400gr, 700gr i 850gr (Igepa i Dunav Papir).

Svaki od radova je potpisan, naslovljen i numerisan od strane sva tri autora. U ponudi su neuramljene grafike (po ceni od 100 EUR), dok postoji i opcija ručnog opremanja u kutijaste ramove od afričkog "samba" drveta, koji se u odnosu na konkretnu seriju dodatno farbaju u belu ili crnu boju (150 EUR za svaku uramljenu grafiku).

Kompletnu galeriju radova, koje je fotografisala Marija Radosavljević, možete pogledati na Flickr i Facebook profilima Dis-patch Kolektiva, dok je u pripremi i sajt koji će predstaviti i distribuirati ove, ali i druge radove iz Glory Hole produkcije.

 

Profil

Morate se ulogovati da biste poslali poruku
Uloguj se | Registruj se

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services