„Kreativno mentorstvo” u potrazi za mladim talentima Srbije

„Kreativno mentorstvo” u potrazi za mladim talentima Srbije

I ove godine, program „Kreativno mentorstvo” u potrazi je za mladim, talentovanim profesionalcima u kulturi!

Od početka oktobra do danas, kroz turneju po gradovima Srbije tim „Kreativnog mentorstva” predstavio je program i Konkurs za 2017/18 godinu.

 

 

U Somboru, Zaječaru, Užicu, Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu kroz različite institucije kulture od pozorišta, kulturnih centara do galerija i biblioteka zainteresovanim učesnicima/učesnicama pokazali su mogućnosti koje im ovaj besplatni mentorski program pruža za lično usavršavanje.

„Kreativno mentorstvo” je jedinstveni mentorski program koji pruža mogućnosti za lični i profesionalni razvoj profesionalaca i budućih stručnjaka u oblasti kulture, umetnosti, kreativnih industrija i medija.

Program prepoznaje mentorstvo kao metod doživotnog učenja i razmene znanja i iskustva između etabliranih stručnjaka, mentora, i budućih profesionalaca, mentija.
„Kreativno mentorstvo” omogućava prostor za promišljanje i rad na sebi, jednogodišnju mentorsku podršku, relevantne treninge i predavanja na aktuelne teme od značaja za rad i razvoj učesnika, kao i povezivanje sa drugim angažovanim i aktivnim profesionalcima.

Već šestu godinu zaredom, „Kreativno mentorstvo” gradi, okuplja i podržava zajednicu motivisanih i društveno odgovornih pojedinaca koja doprinosi razvoju društva zasnovanom na kreativnosti, znanju i saradnji. Program je do danas okupio 150 ambasadora „Kreativnog mentorstva”, kao i široku mrežu partnera.

U prethodna tri ciklusa programa mentori/ke su bili vrhunski domaći i strani profesionalci, između ostalih: Jasna Dimitrijević, direktorka Zadužbine Ilije M. Kolarca, Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, Toni O`Brajan, nekadašnji direktor British Council-a za Zapadni Balkan, Mete Kjuel Nilsen, bivša ambasadorka Danske u Srbiji,  Maja Lalić, kreativna direktorka Miksera, Branko Dimitrijević, profesor i teoretičar umetnosti, Milan Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera, Helen Laršon, bivši ataše za kulturu Ambasade Švedske u Beogradu, Borut Vild, jedan od vodećih grafičkih dizajnera u regionu i profesor na FMK, i drugi.

Zainteresovani za učešće u programu treba da popune prijavni formular (Google Form), i da pošalju ažuriranu biografiju (CV) na srpskom jeziku na info@kreativnomentorstvo.com najkasnije do 19. oktobra.

Pokrovitelji IV ciklusa programa su Coca Cola Hellenic, Ministarstvo kulture i informisanja, Francuski institut u Srbiji, ERSTE banka i Ambasada Švedske u Srbiji. Program se realizuje u partnerstvu sa Gi Group HR Solutions, Novom Iskrom, Mokrin House-om, štamparijom Vizartis, Epic Assistants, Designed.rs i drugima.

Kreativno mentorstvo na socijalnim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Flickr
Linkedin
 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services