„Super – Human“ konkurs za besplatan Master program na Univerzitetu Metropolitan

„Super – Human“ konkurs za besplatan Master program na Univerzitetu Metropolitan

Univerzitet Metropolitan je otvorio konkurs za besplatnu jednogodišnju školarinu, u okviru Master programa Dizajn novih medija, a sa temom „Super – Human“.

Koncept rada „Super – Human“ je zapravo umetnička digitalna instalacija koja bi posmatračima prenela ideju humanog aspekta digitalne tehnologije.

 

 

Pravo na učešće imaju državljani Srbije sa završenim Osnovnim studijama iz oblasti likovne, primenjene umetnosti ili srodnih disciplina, kao i kandidati sa praksom u interdisciplinarnim umetničkim projektima, sa završenim Osnovnim akademskim studijama gde su ostvarili 240 ESP.

Pobedniku konkursa, biće uručena STIPENDIJA koja pokriva celokupnu školarinu na Master akademskim studijama Univerziteta Metropolitan u okviru studijskog programa Dizajn novih medija, u trajanju od godinu dana.

Konkurs je otvoren do 17. oktobra 2018. godine.

Tema konkursa „Super – Human“

Tema konkursa je umetnički rad koji nam poručuje kakvu nam budućnost donose digitalne tehnologije. Cilj umetničkog dela (virtuelni prostor, video, slika ili zvuk), jeste da deluje na emocije i ostavi snažan utisak na posmatrača.

Uz rad је potrebno poslati i tekst objašnjenja i skice kao jedinstveni PDF format, veličine do 5 Mb.

U tekstu je potrebno opisati kontekst instalacije, prostor izvođenja (može biti i virtuelni prostor, video, slika ili zvuk) i ostale detalje koji bi pomogli komisiji da razume ideju.
Fokus je na ideji i kreativnom razmišljanju, a ne na tehnologiji putem koje će delo biti izvedeno.

Uz koncept rada treba poslati biografiju, portfolio i motivaciono pismo. U motivacionom pismu je potrebno objasniti zašto mislite da baš Vi zaslužujete stipendiju za MASTER studije Dizajn novih medija.

Prijavite se na konkurs putem ovog linka. 

Tip of the day

Perfection is attained by slow degrees; it requires the hand of time.
 

Voltaire više
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services
text