Besplatna edukacija o grupnom finansiranju

crowdfunding academy, akademija, grupno finansiranje

Otvoren je konkurs za za prvu celovitu i besplatnu edukaciju o crowdfundingu (grupnom finansiranju) u Srbiji. 

Prijave će se primati do 25. juna, a na edukaciju će biti primljeno 15 timova.

 

 

 


Crowdfunding akademija se do sada održala u Hrvatskoj, Ukrajini i Turskoj, a njeni timovi su putem grupnog finansiranja prikupili više od 200,000 USD za različite projekte: od proizvnodnje lokalnog piva, preko keteringa koji vode azilanti, do opremanja škola edukativnim robotima.

Prijave za Crowdfunding akademiju se nalaze na stranici www.crowdfunding.rs.

U Srbiji je crowdfunding-om do danas uplaćeno više od 650,000 američkih dolara. U samo poslednje četiri godine, broj crowdfunding kampanja je porastao čak više od 400%. Ipak, svega 7% crowdfunding kampanja u Srbiji do sada je bilo uspešno. Cilj Crowdfunding akademije je povećnje tog procenta kako bi se osigurao rast ovog modela alternativnog finansiranja. Crowdfunding otvara vrata malim i srednjim preduzetnicima, kao i startupovima da pokrenu svoje poslovanje i osiguraju pristup kapitalu.

Edukacija uključuje teorijski i praktičan rad sa polaznicima na svim aspektima planiranja i sprovođenja uspešne crowdfunding kampanje. Crowdfunding Academy tim čine stručnjaci iz područja komunikacija, dizajna, preduzetništva i crowdfundinga. Polaznici će imati priliku  da detaljno razrade svoj projekt uz individualne i grupne konsultacije sa mentorima.

Program Akademije uključuje:

  • osmišljanje projektne ideje, finansija i tehnički aspekt pripreme kampanje
  • storytelling, dizajn i video pitch
  • plan komuniciranja i izgradnje mreže sa pružaocima podrške
  • savete i uputstva uspešnih preduzetnika, komunikacijskih stručnjaka i crowdfundera
Crowdfunding akademija 2017 finansirana je od strane Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke (BMZ) kroz Nemačko-srpsku inicijativu za održivi rast i zapošljavanje. Ova edukacija organizuje se u saradnji sa društvenim preduzećem Brodoto.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services