Besplatna radionica stripa DROIDI I DRUIDI

Besplatna radionica stripa DROIDI I DRUIDI

U Domu kulture „Studentski grad“, petkom od 18 časova u sali za sednice biće organizovane radionice stripa DROIDI I DRUIDI.

Prvi termin je u petak, 23. novembra u 18 časova. Radionica je osmišljena tako da okuplja šarenoliku skupinu učesnika, mlade ljude i studente koji vole da crtaju i pišu.

 

Radionica će takvim polaznicima omogućiti konstantnu konsultaciju, savetovanje, kao i poređenje radova sa drugim frakcijama posetilaca, sa predstavnicima klasičnog i autorskog stripa, kao i sa strip teoretičarima. U radničkoj, ali i u atmosferi neobaveznog druženja, sticaće se iskustva, razmenjivati preporuke, predstavljati novi strip serijali, afirmisani autori će biti pozivani da gostuju na radionici. Takva mešavina profesija polaznika, radoznalaca, neafirmisanih pisaca i pesnika, koji bi hteli da se afirmišu kroz strip ili da jednostavno promene medij, profesionalaca i kolekcionara trebala bi da stvori jednu hibridnu radionicu koja bi u sebi sadržala elemente temporarne art kolonije, ateljea, škole, galerije i čitaonice.

Strip je danas sve važniji medij, u dobu u kome informacija svakim danom sve više dobija na vrednosti i kada je komunikacija veća nego ikada – čovek se mora osposobiti da na redukovan, kreativan i jasan način iskaže svoju poruku. Sposobnost mimova, web comics-a i gifova da se kroz info sferu probiju do primalaca nije za zanemarivanje.

Radionicu vodi: Bojan Milojević, završio je Visoku školu strukovnih studija – Beogradsku politehniku na smeru za grafički dizajn. Bavi se ilustrovanjem knjiga, crtanjem stripova i grafičkim dizajnom. Dobitnik je Nagrade za najbolje ostvarenje u domenu alternativnog strip jezika na ovogodišnjem 16. Međunarodnom salonu stripa u SKC u Beogradu.

Prijave zainteresovanih kandidata za radionicu traje do 20. novembra.

Prijave slati na ana.todorovic@dksg.rs

Radionica je besplatna.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services