Besplatne konsultacije AKS ME ANYTHING #11 u NOVOJ ISKRI

news

AKS ME ANYTHING – besplatne stručne konsultacije još jednom u Novoj Iskri!


Profesionalci iz domena dizajna, IT-a i kreativnih industrija, kao i mladi preduzetnici imaju jedinstvenu priliku da u četvrtak, 19. oktobra u Novoj Iskri od predstavnika Upworka, Nove Iskre, Share Fondacije, MADA Architects i drugih istaknutih stručnjaka dobiju potpuno besplatne stručne konsultacije.

 


Na jedanaestom izdanju događaja AKS ME ANYTHING učesnici mogu zakazati do tri 15-minutne konsultacije sa tri različita eksperta.

Ovom prilikom, svoj doprinos pružiće šest izvrsnih stručnjaka, koji pokrivaju široki dijapazon aktuelnih tema - od online freelance rada, preko različitih aspekata administracije vezane za pokretanje preduzeća ili preduzetničkog projekta, kreativne i art direkcije i arhitekture, do pravnih saveta vezanih za digitalno poslovanje ili zaštitu intelektualne svojine. U pitanju su predstavnici kompanije Upwork, kreativnog haba Nova Iskra, studija MADA Architects, a zatim i Share Fondacije i bloga Knjiški moljac (ft1p).

Događaj je osmišljen tako da pruži podršku onima koji rade na razvoju konkretnih projekata i/ili imaju potrebu za konsultacijama iz domena art direkcije, startupa, brendinga, pravnih i administrativnih pitanja, intelektualne svojine, osnivanja preduzeća i brojnih drugih relevantnih tema.

Radni stolovi Nove Iskre pretvaraju se u “kabine” u kojima učesnici mogu neometano i besplatno da razgovaraju sa izabranim konsultantom tokom “svojih” 15 minuta. Za učešće se mogu prijaviti i studenti završnih godina fakulteta koji rade na konkretnim projektima, a svaki od učesnika se istovremeno može prijaviti za razgovore sa tri različita konsultanta.

Jedanaesto izdanje ovog specifičnog “trademark” programa Nove Iskre, biće održano u četvrtak 19. oktobra od 18 časova u prostorijama Nove Iskre, uz učešće reprezentativne postave domaćih stručnjaka.

TAMARA TODORIĆ [Upwork Ambasador u Srbiji]
ekspertiza: online poslovanje i rad preko interneta, frilensing, arhitektura

Tamara Todorić je arhitekta i dizajner enterijera iz Beograda. Trenutno je aktivna kao Ambasador kompanije Upwork u Srbiji, najveće platforme za umrežavanje frilensera sa klijentima na globalnom nivou. Tamara takođe predaje na Akademiji lepih umetnosti, na predmetu “Urbani dizajn – teorija i praksa”. Diplomirala je na akademiji Politecnico di Milano, gde je takođe završila i master studije. Pored rada u polju edukacije, ima veliko iskustvo u radu na enterijerskim i arhitektonskim projektima u Srbiji i Italiji, kroz svoj studio Multipraktik.

NIKOLA ANDONOV [Arhitekta, partner u MADA i su-osnivač Fabelgrade]
ekspertiza: arhitektura, enterijer, digitalna fabrikacija

Nikola Andonov je arhitekta i istraživač iz Beograda, gde zajedno sa kolegama vodi arhitektonski studio MADA. Diplomirao je 2011. godine na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Njegov najzapaženiji projekat svakako je učešće na 12. Bijenalu arhitekture u Veneciji sa projektom “Jedan sto”, zajedno sa još devet autora, ali je od tada i njegov studio MADA osvojio niz nagrada i realizovao brojne projekte za klijente iz Srbije i inostranstva, uključujući enterijer srpskog paviljona na EXPO2015 u Milanu. Učestvovao je na mnogim grupnim izložbama i međunarodnim konferencijama. Zajedno sa partnerima iz Fab Inicijative i Polyhedre, poslednjih godina je aktivan na razvoju fab lab eko-sistema u Srbiji, čija je kruna bila prošlogodišnja Fabelgrade konferencija, koja je okupila vodeće svetske stručnjake iz domena digitalne fabrikacije i 3D štampe, i što će učiniti ponovo u aprilu 2018.

MILICA PANTELIĆ [Art direktor i grafički dizajner]
ekspertiza: art direkcija, grafički dizajn, brending, ilustracija

Milica Pantelić je dizajnerka koja radi u poljima grafičkog dizajna i ilustracije. Nakon diplomiranja na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu i nastavka studija pri Visokoj nacionalnoj školi primenjenih umetnosti (ENSAD) u Parizu, zajedno sa još troje autora 2009. godine osniva SilkSkrin, kolektiv koji se bavi konceptualnim dizajnom i ilustracijom sa ciljem kvalitetnog promovisanja autorskog izraza u oblasti grafičkih komunikacija. Sa njima aktivno izlaže u zemlji i inostranstvu. Milica je aktivna kao samostalni art direktor, ilustrator i grafički dizajner. Iza sebe ima brojne uspešne projekte, među kojima su mnogi zapaženi projekti dok je bila aktivna u novosadskom studiju Peter Gregson.

KRISTIJAN ŠUJEVIĆ [Menadžer u Nova Iskra Studio]
ekspertiza: account menadžment, marketing, pitching, odnosi sa klijentima, izvršna produkcija

Kristijan Šujević je rođen je u Rovinju 1986. godine. Nakon kraćih iskustava sa studijama arhitekture i istorije umetnosti, nastanio se u Beogradu gde je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti, na odseku za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Radio je na nizu projekata iz domena pozorišta, muzike, umetnosti i festivala, najčešće kao producent ili izvršni producent. Od 2012. godine se pridružio inicijativi Nove Iskre, u okviru koje trenutno vodi Nova Iskra Studio departman, kreativni studio fokusiran na dizajn, brending i konsalting. Tokom poslednjih nekoliko godina sarađivao je sa širokim spektrom klijenata, od malih preduzetničkih inicijativa, preko proizvođača i brendova, do multinacionalnih kompanija, državnih i institucija civilnog društva. Paralelno je radio sa velikim brojem domaćih dizajnera, kao i onih iz regiona, koji su na različite načine bili uključeni u ove projekte.

MILAN TRBOJEVIĆ [CEO - FT1P / Knjiški moljac]
ekspertiza: administrativna pitanja, osnivanje preduzeća, knjigovođstvo

Milan Trbojević je “sajber knjigovođa” i poreski savetnik, a takođe je i osnivač bloga FT1P koji se bavi oblastima knjigovodstva i poreskog savetovanja. Specijalizovan je za prevazilaženje birokratskih prepreka u okviru IT delatnosti, a kroz svoj rad u najvećoj meri pomaže preduzetnicima da što lakše savladaju računovodstvene procedure i vode uredne izveštaje. Istaknuti je član startup zajednice i kao jedan od mentora u ICT Hub-u radi na pronalaženju novih modela poslovanja u Srbiji.

NEVENA KRIVOKAPIĆ [advokat, istraživač u okviru pravnog tima Share Fondacije]
ekspertiza: pravna pitanja, intelektualna svojina, povreda prava na internetu

Nevena Krivokapić je diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Nakon toga je radila u advokatskoj kancelariji "Stojković & Prekajski" u oblastima medijskog prava, internet prava i intelektualne svojine, baveći se pretežno zastupanjem klijenata u sudskim postupcima povodom slobode mišljenja i izražavanja, autorskih prava, kao i zaštite osnovnih ljudskih prava. Trenutno radi u organizaciji SHARE Defense kao Project Manager Assistant i Legal Researcher. Tokom studija bila je član pobedničkog tima Pravnog fakulteta na takmičenju "Monroe E. Price Media Law Moot Court Competition" koji se tradicionalno odražava na univerzitetu u Oksfordu.

Za učešće u događaju obavezno je prijavljivanje, i to do 18. oktobra u 12 časova, na ovom linku.

Učesnici će tog dana primiti potvrdu o svom učešću i tačne termine svojih konsultacija. Učešće u programu je besplatno, a moguće je prijaviti se za 15-minutne konsultacije sa najviše tri različita konsultanta.

AKS ME ANYTHING se realizuje uz podršku ERSTE Banke i Razvojne agencije Srbije.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services