Foto konkursi | Beogradski mesec fotografije

Foto konkursi | Beogradski mesec fotografije

Internacionalni festival fotografije Belgrade Photo Month poziva na učešće na dva foto konkursa: NEW TALENTS 2018 i KRETANJE - Belgrade Photo Month lnstagram takmičenje!

 

 

 

Konkursi su otvoreni za sve ljubitelje fotografije, bilo da im je to hobi ili profesija, a pobednički radovi će biti izloženi u okviru festivala Belgrade Photo Month koji će po treći put biti održan u aprilu 2018. godine na više lokacija u Beogradu, Novom  Beogradu  i Zemunu. Pored izložbi fotografija, tokom festivala će biti organizovana i prigodna predavanja, radionice, pregledi portfolija...

NEW TALENTS 2018

Na ovaj foto konkurs mogu se prijaviti amateri i profesionalci rođeni nakon 31. decembra 1992. godine, iz svih zemalja. Kriterijumi po kojima će se vršiti izbor fotografija su kreativnost, originalnost i tehnički kvalitet predatog materijala, koji će ocenjivati petočlani stručni internacionalni žiri.

Organizator može da odbaci prijavu u slučaju da ista ne ispunjava uslove konkursa u pogledu godina ili u slučaju da je na fotografijama prikazno nešto što se kosi sa važećim zakonskim propisima Republike Srbije.

Fotografije koje autori šalju na konkurs mogu biti na fotografskom papiru ili u digitalnoj formi. Učesnik/-ica konkursa potpisuje radove punim imenom i prezimenom (pseudonimi nisu dozvoljeni). Učesnik/-ica daje dozvolu organizatorima i sponzorima Beogradskog meseca fotografije da njihove radove – bez naknade – mogu da reprodukuju, objave i/ili izlože u razIičitim medijima u okviru festivala, kao i da njihove fotografije u niskoj rezoluciji objave na internetu.

Organizator izložbe ne preuzima odgovornost za bilo kakvu zloupotrebu autorskih prava.

Dozvoljeno je da autor/-ka fotografija svoje radove doteruje elektronski ili na neki drugi način.

Tema je slobodna, a radove treba slati elektronskim putem na newtalents2018@belgradephotomonth.org do 28. januara 2018. godine. Potrebno je poslati najmanje 8, a najviše 15 fotografija. Obaveštenje o izboru učesnika putem elektronske pošte: 28.02.2018. Rezultati će biti objavljeni na stranici www.belgradephotomonth.org.

Autori mogu da konkurišu sa crno-belim fotografijama i/ili fotografijama u boji.

Dimenzija digitalnog zapisa jedne fotografije ne sme biti veća od 1920 pixela (duža strana), rezolucija – 72dpi, a format – jpg u maksimalnom kvalitetu kompresije.

Projekat s kojim se autor/-ka prijavljuje na konkurs mora imati naziv. Svaka fotografija mora nositi naziv projekta i biti numerisana prema redosledu po kojem će se gledati.

Uz fotografije je potrebno poslati kratku biografiju (uključujući datum rođenja), opis projekta koji ne sadrži više od 3.000 znakova i izjavu autora/-ke na engleskom jeziku da prihvata uslove konkursa.

Nije dozvoljeno konkurisati sa istim projektima koji su korišćeni prethodnih godina.

Dodatne informacije o učestvovanju u konkursu možete dobiti putem elektronske pošte: info@belgradephotomonth.org ili pozivom na telefon: +381638006371

SPECIJALNE INFORMACIJE ZA FINALISTE: Od finalista će se tražiti da pošalju fotografije u visokoj rezoluciji najkasnije tri dana od dana nominacije. Ako fajlovi ne stignu do naznačenog datuma, organizator neće snositi odgovornost zbog toga što fotografije za izložbu nisu štampane.

ŽIRI
Thomas Licek – Generalni sekretar Asocijacije European Month Of Photography (EMoP – Evropski mesec fotografije), Direktor Festivala Eyes On www.eyes-on.at
Mia David – Arhitekta i Docentkinja na Fakultetu tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu
Sophia Greiff – Fotodoks; Asistentkinja za istraćivanje Festivalskog tima, Univerzitet primenjenih nauka i umetnosti, www.sophiagreiff.de
Dragan Pavlović – Fotograf i Profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, Univerzitet Singidunum, Beograd
Vicenç Boned i Lloveras – Direktor Projekta Tagomoago Collectors www.tagomago-collectors-project.com

Kriterijumi po kojima će se vršiti izbor fotografija su pre svega kreativnost, originalnost i tehnički kvalitet predatog materijala. Članovima žirija nije dozvoljeno učešće na konkursu.

NAGRADE
Organizator će odabrati 3 najbolja projekta.

Od tri odabrana projekta, organizator će izabrati jedan pobednički, te proglasiti drugo i treće mesto. Sva tri projekta će biti odštampana ljubaznošću Nikon i nagrađena diplomom, dok će izložba Novi Talenti 2018 biti deo Beogradskog meseca fotografije.

AUTORSKA PRAVA I UPOTREBA FOTOGRAFIJA
U slučaju kršenja autorskih prava, organizator će preduzeti neophodne zakonske mere.

Svi učesnici konkursa prihvataju da organizatori i generalni sponzori mogu koristiti dostavljene fotografije za potrebe marketinga i u promotivne svrhe uključujući i najave u medijima (štampa, TV, internet), kao i da poslate fotografije mogu biti izložene na izložbi Mladi talenti 2017, koja je planirana u okviru Beogradskog meseca fotografije.

Sve nominovane i pobedničke fotografije će biti deo kolekcije Beogradskog meseca fotografije. Organizatori se obavezuju da će kolekciju fotografija pristiglih na konkurs koristiti u skladu sa utvrđenim pravilima struke i principima, a isključivo za promociju festivala i sâmih autora.

KRETANJE - Belgrade Photo Month lnstagram takmičenje

Kada su u pitanju pravila postavljanja fotografije na lnstagram, moramo naglasiti da lnstagram Inc. ne podržava finansijski, administrativno, niti je na bilo koji način povezan sa ovim takmčenjem. Prijavom za takmičenje, učesnici/e potvrđuju da su stariji od 13 godina, da oslobađaju lnstragram od odgovornosti za njihove fotografije i da se slazu sa pravilima korišćenja.

Sve fotografije moraju bit objavljene na važećem lnstagram nalogu, kaoj javni sadržaj. Privatnim profilima neće biti dozvoljeno da učestvuju u takmičenju. Fotografije ne smeju biti modifikovane ne uz pomoć Photoshop-a iii bilo kog drugog programa za procesiranje fotografija. Bez vodenog žiga. Dopušteno je koristiti bilo koju aplikaciju za mobilne  telefone. Moguće je koristiti smartphone add-on lenses aplikaciju, kao sto je, npr. olloclip. U nekim slucajevima, možda će biti potrebna potvrda da je određena fotografija  napravljena smartphoneom iii tabletom. Fotografije koje ne budu potvrđene će biti diskvalifikovane.

AUTORSKO PRAVO: Fotografi zadržavaju autorska prava, kao i sva ostala prava.

PRAVILA KORISĆENJA:

Sve fotografije koje će biti korišćene tokom Belgrade Photo Month će nositi ime svojih autora. Korišćenje fotografija može da uključi i objavljivanje u bilo kojoj od publikacija  podržanih od strane medija tokom manifestacije Belgrade Photo Month. Svi učesnici/e u konkursu prihvataju da fotografije koje će biti poslane u okviru konkursa mogu biti korišćene za potrebe marketinga i promovisanje Belgrade Photo Month manifestacije tokom izložbi, kao i u štampanim i digitalnim medijima koji su direktno vezani za Belgrade Photo Month.

Pravila takmičenja:
Tema: KRETANJE
Objavi svoju fotografiju na Instagramu sa haštagom #instabpm2018
Prati @belgradephotomonth
Možete objaviti najviše tri fotografije
Kalendar:
Krajnji rok za prijave: 15. februar 2018.
Objavljivanje spiska odabranih fotografija: 28. februar 2018.
Izložba: april 2018 u Beogradu, Srbija
Rezultati će biti objavljeni na ovoj web stranici www.belgradephotomonth.org

 

 

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services