/'fu:bar/ glitch art festival 2017.

fubar, /'fu:bar/ glitch art festival, digitalna umetnost

/'fu:bar/ glitch art festival 2017. je otvorio poziv za radove iz oblasti digitalne umetnosti i tematske tekstove.

 

 

 

 /'fu:bar/ je multimedijalni participativni događaj sa temom greške u interdisciplinarnoj umetnosti novih medija i procesu njenog nastajanja. Događaj čine predavanja umetnika (artist talk) i autorska izlaganja, edukativne radionice, umetničke audio(-vizuelna) izvođenja i izložba glitch umetnosti.

fubar-2017-

Fokus ovogodišnjeg /'fu:bar/-a jeste na pojmu deljenja i digitalnog zajedništva u recentnoj novomedijskoj umetnosti, orijentisanoj ka ethosu i dugoročnom potencijalu reinterpretacijske, slobodne digitalne kulture.

Ovaj otvoreni poziv, u trajanju do 15. avgusta 2017. otvoren je za umetnička glitch dela u digitalnom mediju i pisanim radovima koji odgovaraju gore navedenoj temi.

Utelovljujemo digitalnu nasumičnost u opipljive objekte, distribuisane ideje i zvučne i vizuelne instalacije. Razmatramo sve radove, u bilo kojoj glitch tehnici, ukoliko ih je moguće predstaviti kao digitalni ispis, zvučni zapis, web objekat ili video projekciju.

Rok za učestvovanje je 15.08.2017. Ukoliko imate pitanja, pišite nam na fubar@hacklab01.org, a više informacija o konkursu /'fu:bar/-a možete pronaći na linku.

/'fu:bar/ organizuje Autonomni Kulturni Centar Attack, u saradnji sa umetničkom organizacijom Format C. Projekat finansijski podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva koje podržavaju program AKC Attack.

Tip of the day

"Simplicity is the ultimate sophistication"
 

Leonardo da Vinciviše
Mouse Eye Tracking by PicNet Software Development Services